Η λέξη «σταθερότητα» αναμένεται να αποτελέσει τη βάση ολοκλήρου του κυβερνητικού σχεδιασμού για τους επόμενους το πολύ 14 μήνες, μέχρι και τις εθνικές εκλογές. Με εκπεφρασμένη πλέον τη δημόσια άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες όσο και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να στείλει το μήνυμα της «σταθερότητας» στους πολίτες, καθώς εκτιμάει ότι αποτελεί ζητούμενο της πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Για το λόγο αυτό, η συγκεκριμένη έννοια θα συνδέεται πλέον με όλες τις πλευρές της κυβερνητικής δραστηριότητας. Η αρχή έγινε με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ, όπου ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για σταθερότητα στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στην κοινωνία κ.α.
Όπως σημειώνουν, άλλωστε, κυβερνητικά στελέχη η έννοια της σταθερότητας αποτυπώνει εμμέσως πλην σαφές το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών, που θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με βασικό διακύβευμα, λοιπόν, την αποφυγή της αστάθειας, η κυβέρνηση συνεχίζει να προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις της, θέτοντας το κόμμα σε ετοιμότητα, όχι εκλογική, αλλά συνεδριακή, μια και τον ερχόμενο Μάιο η ΝΔ θα πραγματοποιήσει το 14ο συνέδριό της. Στο πλαίσιο αυτό έχουν καθοριστεί οι πρώτες περιοδείες υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών στην Ελλάδα, όπου σε ορισμένες από αυτές θα συμμετάσχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παράλληλα, ο επόμενος μήνας θα είναι αφιερωμένος στη λεγόμενη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Πρωτοβουλίες που θεωρείται ότι θα γίνουν όχημα επικράτησης της ΝΔ στο χώρο του κέντρου. Οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ, οι νέες παρεμβάσεις στον χώρο της παιδείας, οι αλλαγές στον πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κ.α., θα έρθουν ως νομοθετήματα στο κοινοβούλιο τις προσεχείς μέρες.
Στο εσωτερικό του Μαξίμου πιστεύουν ότι, με επιλογές όπως αυτές, θα φέρουν πιο κοντά όλους εκείνους που αυτοτοποθετούνται στο κέντρο και που επιζητούν λύσεις σε θέμα της καθημερινότητας μακριά από επικοινωνιακές κορώνες.