Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Ασθμαίνοντας ο Νίκος Βούτσης επιχείρησε να δικαιολογήσει τον ορυμαγδό των αποσπάσεων στη Βουλή των τελευταίων 24 ωρών. Μάλιστα, υποστήριξε ευθέως ότι δεν αισθάνεται απολογούμενος ενώ τα… έριξε στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και πολιτικών αντιπαραθέσεων.
«Πάνω σε ζητήματα που μόνο σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων και μάλιστα με λίστες ονομάτων εργαζομένων της Βουλής για μένα είναι απαράδεκτο και το αποκρούω απολύτως», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και παράλληλα άφησε αιχμές σχετικά με αυτά που βρήκε στη Βουλή. «Γνωρίζουμε από τη διεύθυνση προσωπικού πότε προσελήφθησαν από ποιους και τι βαθμό συγγένειας έχουν», υπογράμμισε.
Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι δόθηκε η δυνατότητα σε 64 αποσπασμένους να δηλώσουν αν θα παραμείνουν στη Βουλή θα επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, ενώ προσέθεσε ότι δεν γνώριζε ποιο είναι αυτοί. «Γιατί γράφεται περί συγγένειας που έχουμε.
Θεωρώ ότι αυτό δεν συμβάλει ώστε να γνωρίζουμε όλοι τη μεγάλη προσήλωση που δείξαμε και για το ευαίσθητο θέμα των εργασιακών σχέσεων μες τη Βουλή», επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι η διαδικασία δεν ξεκίνησε μετά την προκήρυξη των εκλογών αλλά από τα μέσα Φλεβάρη. Απέδωσε τις καθυστερήσεις στο γεγονός ότι απαιτήθηκε χρόνος για την ανταλλαγή των εγγράφων ανάμεσα στα Υπουργεία και τη Βουλή.
«Οι 33 έχουν αναρτηθεί στη Κοινοβουλευτική Διαφάνεια και οι 17 αναμένουν ΦΕΚ. Επίσης, 12 εκκρεμούν και οι 2 ίσως να μη γίνουν για ειδικούς λόγους», υπογράμμισε δίνοντας στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία. Ο ίδιος, κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρόκειται για επιλογές που έγιναν από τον Πρόεδρο της Βουλής!
«Δεν είναι αποφάσεις που ελήφθησαν μες το 15ήμερο ή επέσπευσα εγώ κάτι. Ολοκληρώνουμε μία δουλειά που είχε ξεκινήσει προ πολλού για το προσωπικό. Μένουν λίγες εκκρεμότητες Είναι ένα καθαρό τοπίο πια. Και η Βουλή έχει αναπτύξει πια τόσο πολλές δραστηριότητες που ενδεχομένως και στο μέλλον πάντα μέσα από διαφανείς διαδικασίες θα χρειαστεί επιπλέον στελέχωση», προσέθεσε.
Φωτογραφία intime news