Στο θέμα που προέκυψε σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να μετονομαστεί ο σταθμός «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης» και την ανακοίνωση, μη αποδοχής της μετονομασίας, από την οικογένεια Μπακογιάννη, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο facebook ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό, διευκρινίζοντας ότι «έφτασε σ' εμένα απολύτως ώριμο και σε πλήρη γνώση όσων η ανάμειξη είναι προφανής και άγγιζαν οι συνέπειες της απόφασης».
Ο κ. Ταχιάος σημειώνει ότι «για κανέναν στη σημερινή διοίκηση της Αττικό Μετρό, ο Παύλος Μπακογιάννης δεν θα μπορούσε να είναι ένα όνομα σε μία ταμπέλα, όπως το ίδιο ισχύει αυτονόητα και για την οικογένειά του με την οποία υπήρξε διαρκής συνεννόηση στις λίγες αυτές ημέρες που έπρεπε να προλάβουμε την 30η επέτειο της δολοφονίας, αφού πέραν της πατρότητας της ιδέας, αυτή είχε αναλάβει και την δαπάνη της τιμητικής εκδήλωσης», ενώ αναφορικά με τις πρακτικές δυσκολίες του εγχειρήματος, αναφέρει ότι δεν θα συμφωνούσε να εισηγηθεί κάτι που δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει σε πολλαπλά επίπεδα.
Παράλληλα, εκφράζει την άποψη, σε πολιτικό επίπεδο, ότι «ο Μπακογιάννης έχει καταγραφεί ως συνώνυμος της εθνικής συμφιλίωσης, όπως και ο Παναγούλης ως σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα». «Σε μία εποχή που όλα αυτά μοιάζουν σε πολλούς «ψιλά γράμματα» και στους δρόμους έφτασαν να αλωνίζουν ελεύθερα οι νοσταλγοί των ναζί, ενώ και ο δολοφόνος Κουφοντίνας έκανε αυτοψία στα ματωμένα ίχνη που ο ίδιος έσπειρε στους αθηναϊκούς δρόμους, η εμφατική ανάδειξη θετικών συμβόλων της πολύ σύγχρονης ιστορίας είναι επιτακτική», προσθέτει.
Εν συνεχεία ο κ. Ταχιάος επιχειρηματολογεί για τις λειτουργικές διαστάσεις του εγχειρήματος, σημειώνοντας ότι «σε μία σύγχρονη πόλη και μάλιστα με τις ευκολίες που παρέχουν σήμερα τα smartphones, οι ονομασίες των σταθμών μπορούν κάλλιστα να ιντριγκάρουν τον πολίτη και ιδανικά κάθε χρήστη που έχει κάτι να αποκομίσει από αυτές, χωρίς δογματική προσκόλληση στην αναφορά στον χώρο» και εκφράζει τη λύπη του γιατί έγινε, άθελά του, «μέρος μιας συζήτησης που έβαλε στο «κάδρο» έναν σπουδαίο απόντα που θα πρέπει να συζητιέται μόνο ως σύμβολο της Ελλάδας που χρειαζόμαστε».