«Η πολιτική μας έχει δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης», διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Πρόγραμμα», υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε καταφέρει η ανεργία να πέσει 5,5-6 μονάδες και συνεχίζουμε προς την κατεύθυνση αυτή».
«Η χώρα τρέχει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενεργειακής στήριξης, που έχει ως αποτέλεσμα ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το ηλεκτρικό ρεύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.
Μάλιστα, τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται δυναμικά και αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς σε μια σειρά από θέματα καθημερινής ζωής. Παρά τις δυσκολίες που μας καθιστούν επιφυλακτικούς, συνολικά η πολιτική μας, η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε, αναλύουμε και προσαρμοζόμαστε στα διεθνή δεδομένα, έχουν ενισχύσει την ανθεκτικότητα της χώρας και βοηθούν τους πολίτες».
Αναφερθείς στις επικείμενες εκλογές, δήλωσε ότι «η πρώτη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να δώσει ένα σαφές μήνυμα για την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα συνέχισης στη διάσταση της σταθερότητας, της συνέπειας, της συνέχειας, της οικονομικής ανάπτυξης, και όχι της κοινωνικής και οικονομικής καθήλωσης. Και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, εξαιτίας του ότι η «νάρκη» της απλής αναλογικής οδηγεί προς την ακυβερνησία, δυσκολεύει την ισχυρή Κυβέρνηση στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, να έρθει να εδραιώσει την κατεύθυνση αυτή με την ισχυρή εντολή που ζητάμε και που ελπίζουμε ο κόσμος να μας δώσει».
Γιατί, λοιπόν, οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσεγγιστεί με τον όρο «τερατογένεση», διερρωτάται ο κ. Οικονόμου, διευκρινίζοντας ότι «πρώτον, γιατί αφήνει εκτός διακυβέρνησης το πρώτο κόμμα. Αυτό θα βρίσκεται σε διάσταση με τη λαϊκή εντολή. Η απλή αναλογική είναι ένας νόμος ο οποίος σχεδιάστηκε γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δυσκολέψει την πλειοψηφία, αυτούς που θα είναι πρώτοι και θα έχουν πάρει την εντολή ή το μεγαλύτερο ποσοστό από τον ελληνικό λαό, να σχηματίσουν Κυβέρνηση. Η προοπτική συγκρότησης μιας Κυβέρνησης, χωρίς το πρώτο κόμμα, ιδιαίτερα αν αυτό έχει αξιοπρόσεχτη διαφορά από τα υπόλοιπα, συνιστά μία στρέβλωση».
«Ένα αποτέλεσμα, λοιπόν, που ενδεχομένως, τεχνικά θα διαμόρφωνε προϋποθέσεις Κυβέρνησης με άλλους -εκτός από το πρώτο κόμμα με τη διαφορά που έχει τώρα- θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει και ως τερατογένεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.