Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο. Όχι των επικρίσεων για τα παπούτσια και γενικά τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της από τα γνωστά τρολς αλλά επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του, για το γεγονός πως βρέθηκε στον φράχτη του Έβρου. Τον ίδιο για τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας τον Νοέμβριο του 2015 δήλωνε πως όσοι ζητούν να φύγει δεν έχουν ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Είναι δεδομένο ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενοχλεί. Από την ημέρα που προτάθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος χάλασε το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άλλωστε είχε και πριν και μετά τις εκλογές εκφράσει την πρόθεσή να στηρίξει τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναγκάσθηκε όμως να πει το «Ναι» στην επιλογή του πρωθυπουργού. Και πως θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά αφού ο ίδιος είχε προτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του ΣτΕ.
Όμως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει να ενοχλεί. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγχωρεί, είναι γνωστό αυτό. Στην Κουμουνδούρου θυμούνται ότι δεν παρενέβη όπως μετ' επιτάσεως της ζητούσαν στην υπόθεση του αρχιεκτελεστή της 17Ν προκειμένου να επικρατήσει το κατά Δ. Κουφοντίνα «κράτος δικαίου» όπως αυτό υιοθετήθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το αίτημα ήταν επίσημο για όσους ξεχνούν και προερχόταν από κορυφαία στελέχη. Ήταν και ανεπίσημο μέσω του μηχανισμού που ενεργοποιείται σε ανάλογες περιπτώσεις και οδήγησε σε χιλιάδες αναρτήσεις στον λογαριασμό της προεδρίας της Δημοκρατίας. Η λήξη της απεργίας πείνας και η επιβεβαίωση πως το κράτος δικαίου λειτούργησε χωρίς να υπαναχωρήσει σε εκβιασμούς δεν προβλημάτισε τους ενορχηστρωτές των επιθέσεων.
Η επίσκεψη στον Έβρο και η φωτογραφία στο τείχος που έχει σηκωθεί στα σύνορα αποτέλεσε τη νέα αφορμή. Μέχρι και ως «ελληνίδα Τραμπ» επιχειρούν να την εμφανίσουν παραλληλίζοντας το τείχος του Έβρου με αυτό που σήκωσε ο Ντ. Τραμπ στα σύνορα με το Μεξίκο.
Τον Ντ. Τραμπ για τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι «Η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος που αντιμετωπίζει την πολιτική μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά είναι για καλό. Να σας διαβεβαιώσω ότι η συνάντηση ήταν γόνιμη, δεν αισθάνθηκα ότι απειλούμαι αλλά ότι υπάρχει γόνιμη προοπτική. Να παραμερίσουμε τις διαφορές και να βρούμε κοινό έδαφος για τις σχέσεις των δυο λαών και για τους κοινούς μας στόχους. Χρειαζόμαστε κοινές αξίες. Βασική η αξία της δημοκρατίας που διατρέχει την αμερικανική κουλτούρα, αυτήν υπηρετεί και ο πρόεδρος».
Βέβαια, και για το τείχος του Έβρου πέραν της δήλωσης του Νοεμβρίου του 2015, όταν έβαζε πάγο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τις διάφορες… συλλογικότητες, έχει τοποθετηθεί και πιο πρόσφατα
Ήταν τον Μάρτιο του 2020 όταν ο Ερντογάν επιχειρούσε να δημιουργήσει συνθήκες εισβολής στα σύνορα χρησιμοποιώντας μετανάστες, με τον Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκης που διέλυσε τα σχέδια της Άγκυρας αποτρέποντας την αθρόα εισβολή μεταναστών.
Και ήταν τότε που δήλωνε πως «Η κυβέρνηση η δική μας είχε κλείσει τον Έβρο χωρίς τυμπανοκρουσίες» αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν το 2015, ενώ σχολιάζοντας τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και τα περί ανοιχτών συνόρων σημείωνε πως «οι νέοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται ακόμη και την ουτοπία, εμείς όμως οφείλουμε με βάση τις αξίες μας να διαφυλάξουμε την εθνική ασφάλεια».
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή του με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και εν πολλοίς εμφανίζεται να επιθυμεί να καθορίσει σε ποια σημεία της Ελλάδας θα πρέπει να βρίσκεται κατά τις επισκέψεις της και που θα βγάζει φωτογραφίες. Ακόμη και στις περιπτώσεις που θέλει να στείλει μήνυμα για την ασφάλεια των Ελληνικών συνόρων.
Η Κατερίνα Σακελλαρόπούλου ενοχλεί. Υποστηρίζοντας την προσπάθεια της χώρας για να αντιμετωπίσει την πανδημία, που για την Αριστερά αποτελεί ευκαιρία, κινούμενη ως η Πρώτη πολίτης, αλλά πολίτης, και δείχνοντας με κάθε ευκαιρία ένα άλλο προφίλ δεν γίνεται αρεστή σε όλους όσοι θα επιθυμούσαν ένα πρόσωπο με διαφορετική συμπεριφορά. Ίσως και με διαφορετικές ενδυματολογικές προτιμήσεις…