Επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι η τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή τον αφορά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης που στηρίζει την κυβέρνηση τοποθετήθηκε για ζήτημα ισχυριζόμενος ότι και το 2014 η τότε κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να άρει το το ασυμβίβαστο.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Δανέλλης, αφού αναφέρεται στις σφοδρές επικρίσεις που εξέφρασαν στη Βουλή για την τροπολογία η Φώφη Γεννηματά και ο Μάκης Βορίδης, υποστηρίζει ότι «και οι δύο ξεχνούν πως δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου άλλαξε πλήρως το εκλογικό σύστημα, γιατί έκρινε πως αυτό τη συμφέρει».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τότε κυβέρνηση «επιχείρησε και την άρση του παράλογου ασυμβίβαστου βουλευτή – υποψηφίου ευρωβουλευτή, το οποίο εντέλει "μάζεψε", μετά από εσωκομματικές αντιδράσεις. Σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ξεχνώντας όλα αυτά, μιλούν για "πρωτοφανείς μεθοδεύσεις"».
Ο κ. Δανέλλης επισημαίνει ακόμα σχετική δήλωση που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος είχε προαναγγείλει άρση του ασυμβίβαστου, τονίζοντας ωστόσο ότι «για την ΝΔ με απόφαση του προέδρου ο βουλευτής του Κοινοβουλίου που θα θελήσει να είναι υποψήφιος θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του.[…] τα άλλα κόμματα θα μπορούν να κάνουν αυτό που νομίζουν. Ο νόμος δηλαδή θα επιτρέπει στους βουλευτές να βάζουν υποψηφιότητα χωρίς κανένα πρόβλημα για το ευρωκοινοβούλιο. […]».
Καταλήγοντας, ο ανεξάρτητος βουλευτής κάνει λόγο για «μικροκομματικές σκοπιμότητες» και «υποκρισία», με τα οποία, όπως υποστηρίζει, «το πολιτικό σύστημα θα βυθίζεται στην ανυποληψία και θα εμπεδώνεται στη συνείδηση των πολιτών η άποψη πως “όλοι το ίδιο είναι”.»
Ουσιαστικά ο κ. Δανέλλης δείχνει πως η τροπολογία τον αφορά. Και επιχειρεί να απαντήσει στην κριτική που δέχεται μέσω της κυβερνητικής θέσης ότι «και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν». Ο ίδιος πάντως αναφέρει πως η προηγούμενη προσπάθεια έπεσε στο κενό λόγω αντιδράσεων. Σε κάθε περίπτωση αν είναι υποψήφιος και κάνει χρήση της διάταξης που ψηφίστηκε ουσιαστικά επιβεβαιώνει όπως και η Έλενα Κουντουρά ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα ήταν να υλοποιήσει τη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντί τους χωρίς ταυτόχρονα να απολέσει τους 151 ψήφους στο Κοινοβούλιο.