«Στερήσαμε από 400.000 ανθρώπους που έφυγαν τα τελευταία χρόνια τη δυνατότητα να ζουν και να δουλεύουν στη χώρα τους». «Δεν μπορούμε να τους στερούμε και το δικαίωμα να ψηφίζουν, επειδή κάποιοι φοβούνται την ετυμηγορία τους. Εμείς την θέλουμε. Και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο εκφράζει την επιφύλαξή του, καθώς όπως λέει: «Περιμένω να δω αν αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τη δέσμευσή του», αναφερόμενος στη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη ότι θα φέρει τον χειμώνα στη Βουλή ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
«Οι νέοι, οι γυναίκες, οι παραγωγικές τάξεις θέλουν απαντήσεις και όχι κραυγές. Και το Ποτάμι έχει απαντήσεις» επισημαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» μιλώντας για την «επόμενη μέρα» του Ποταμιού. Προσθέτει επίσης πως «όταν βλέπεις συνεχώς πολιτικούς με σημαίες ευκαιρίας, ξαφνιάζεσαι όταν κάποιοι πορεύονται με σταθερές θέσεις» και σημειώνει πως το Ποτάμι «παρά τα στραβά μας», εξακολουθεί να αποτελεί τη μόνη εναλλακτική λύση.
Ερωτηθείς σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει ότι αυτό που έχει προτεραιότητα για τη χώρα είναι οι συμμαχίες «πάνω από προγράμματα όμως και όχι πάνω από καρέκλες». Και παραπέμπει στις επεξεργασμένες θέσεις που θέτει το Ποτάμι σε επτά βασικούς τομείς. Την παραγωγή, την παιδεία, το δημόσιο, τις ελευθερίες, το περιβάλλον, τις τεχνολογίες, τα γεωστρατηγικά. «Αυτά θα καθορίσουν τη συμμετοχή μας ή όχι σε μια κυβέρνηση» λέει χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το βέτο της Γερμανίας για τα 28 εκατομμύρια του ΦΠΑ στα νησιά; σημείωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να είναι σε αυστηρή εποπτεία. «Κάθε τρεις μήνες και για τα επόμενα 4 χρόνια θα έχουμε ελεγκτές στην Αθήνα. Τα πορίσματα τους θα καθορίζουν την πρόσβαση μας στη χρηματοδότηση. Δυστυχώς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε πολύ ακριβά τον τυχοδιωκτισμό, την ασυνεννοησία και τελικά την ανικανότητα».
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κάνει τις δημοτικές εκλογές τόνισε πως «αυτή τη στιγμή μοιάζει ως το πιο πιθανό σενάριο. Όλα τον Μάιο! Άλλωστε στον κ.Τσίπρα αρέσει το σύνθημα του Μάο «μεγάλη αναταραχή - υπέροχη κατάσταση». Μπορεί να πιστεύουν κιόλας ότι οι πολλές διαφορετικές κάλπες θα λειτουργήσουν εκτονωτικά. Ότι θα διασπαρεί η δυσαρέσκεια και δεν θα εκφραστεί όλη στην εθνική κάλπη».
Για την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Ξεκινήσαμε ξέροντας τις διαφορές που είχαμε με τα άλλα κόμματα. Και πράγματι συγκινήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Κάποιοι όμως παρερμήνευσαν την εντολή. Αντί να ανοίξουμε στην κοινωνία, κλειστήκαμε στα παλιά κομματικά τείχη. Σε μείζονα πολιτικά θέματα οι αποφάσεις λαμβάνονταν ερήμην της πλειοψηφίας. Δεν είχαμε λοιπόν άλλο δρόμο από το να χωρίσουμε σαν φίλοι. Να μην τρωγόμαστε μεταξύ μας».
Φωτογραφία: intimenews