Την εκλογική του προτίμηση αποκάλυψε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος που είναι όπως είπε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» ανέφερε: «Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Νέα Δημοκρατία και θα το ξανακάνω. Θα ψηφίσω Μητσοτάκη». Ενώ χαρακτήρισε πλεονέκτημα του κ. Μητσοτάκη το ότι είχε το θάρρος να μην ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος, όπως είπε, διπλασίασε τους δημοσίους υπαλλήλους και τις προσλήψεις τους μέσω ρουσφετιών.
Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά προχώρησε στην κατάργηση ιδρυμάτων-σφραγίδων που χρηματοδοτούνταν από το δημόσιο. Επανέλαβε, μάλιστα, την άποψή του ότι το Σύνταγμα δεν λέει ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν απολύεται ποτέ. «Λέει ότι δεν απολύεται εκτός εάν καταργηθεί ο φορέας που υπηρετεί. Αν καταργηθεί ο φορέας, παύουν οι εργαζόμενοι να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν αμφισβητώ τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά λέω ό,τι λέει το Σύνταγμα» συμπλήρωσε.
Ακόμη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε πως ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ δεν έπρεπε να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015, καθώς το ποσοστό συμμετοχής θα ήταν τέτοιο που δεν θα νομιμοποιούσε το δημοψήφισμα.
Αιχμές άφησε και για Κώστα Καραμανλή. όπως είπε, επί πρωθυπουργίας του κάλπασαν προς τα μπρος οι αριθμοί του δημόσιου χρέους και πρόσθεσε: «Τότε ξέφυγε το πράγμα. Υπάρχει όμως ένα καθεστώς προστασίας. Είναι η εφεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Καραμανλής».
Για το θέμα της αλλαγής φύλου από τα 15 είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι αυτοί δημιούργησαν αυτό το ζήτημα. Πάντα ήμουν υπέρ της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει ένα είδος νομικής σχέσης ή πολιτικού γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων. Όπως το σύμφωνο συμβίωσης. Όταν τέθηκε το θέμα αυτό, μίλησα με μια αντιπροσωπεία η οποία με εξύβρισε γιατί δεν υιοθέτησα την άποψη οι άνθρωποι αυτοί να υιοθετούν και παιδιά. Τα αδύναμα άτομα, όπως τα παιδιά, δεν μπορείς να τα αφήνεις στις διαθέσεις κάποιων. Ξέρω ότι τα παιδιά, από τη δική μου εμπειρία όταν έφτασαν σε μια ηλικία, διαχώρισαν τα φύλα. Κάποια πράγματα τα έκανε ο μπαμπάς και κάποια η μαμά. Εγώ π.χ. μ'' αρέσει να πλένω τα πιάτα και να μαγειρεύω. Κάθε φορά έπρεπε να εξηγήσω γιατί το κάνω εγώ κι όχι η μαμά» και συμπλήρωσε ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο από 15 ετών πρέπει να προσδιορίσει το φύλο του ένα παιδί. «Ξέρω πολλά παιδιά που στην ηλικία αυτή δεν έχουν καμία σεξουαλικότητα. Διαπιστώνω από τα δικά μου παιδιά ότι δεν τα απασχολεί ως πρωτεύον ζήτημα το σεξουαλικό. Ποια εμπειρία έχει ένας 15χρονος πάνω σ'' αυτό για να μπορεί να επιλέξει;» κατέληξε.
Ο πρώην υπουργός μίλησε και για τις «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τρεις ομάδες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. «Είναι οι παλιοί που ακόμη δεν πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κομμουνισμός και ότι το σύστημα έχει καταρρεύσει. Αναλαμβάνω την ευθύνη μου γιατί κι εγώ υπήρξα καθοδηγητής τους. Ήμουν στο ΚΚΕ από τα 27 μου. Αυτοί δεν πρόκειται να το ξεπεράσουν ποτέ. Εγώ με πολύ κόπο το ξεπέρασα. Το δεύτερο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα "λαμόγια" του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί το λένε "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ", ίσως με την έννοια ότι πρέπει να τρώμε καλά και να δυναμώνουμε. Στον Σημίτη το είχα επισημάνει και μου ζήτησε να του κάνω μια θεσμική πρόταση. Του είπα να κόψει κεφάλια. Του είπα και ονόματα τα οποία δεν θα τα αποκαλύψω τώρα. Η τρίτη κατηγορία είναι αυτή που καθορίζεται από τη μοναξιά της μεγάλης πόλης. Έχει καταρρεύσει η κοινωνία στην οποία εμείς είχαμε μεγαλώσει, χωριό, οικογένεια κ.λπ. Μετά από αυτό, διαζύγια, χωριό δεν υπάρχει για επιστροφή, οι άνθρωποι μένουν μόνοι» ανέφερε, τονίζοντας ότι στην κυβέρνηση δεν αξιολογούν σωστά τα θέματα της σύγχρονης κοινωνίας.
Ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι έχουν διαβρωθεί οι εξουσίες και η κυβέρνηση μας οδηγεί σε εμφύλιο πόλεμο. «Τώρα δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Καμμένος με τις καραγκιοζίστικες στολές που φοράει κατά καιρούς» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφερόμενος στην κεντροαριστερά, τόνισε ότι ποτέ δεν κατάλαβε τι σημαίνει. «Είναι η παράταξη που καταλαμβάνει κατά καιρούς την εξουσία και κάνει καταμερισμό κατά δικαιότερο τρόπο. Εδώ φυσικά, δεν υπάρχει πλεόνασμα. Τι θα διένειμε η κ. Γεννηματά αν ο λαός της έδινε την πλειοψηφία;».