Οι δέκα παραστάσεις του χειμώνα

Οι δέκα παραστάσεις του χειμώνα

Καιρός για έξοδο, για φώτα, για αέρα, για ανάσα. Μείναμε μέσα πολύ καιρό λόγω κορονοϊού. Θα βγούμε τηρώντας κάθε μέτρο και κάθε προφύλαξη και θα πάμε σε χώρους που τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αλλά πρέπει να βγούμε από τη μαυρίλα και τη μιζέρια που βρισκόμαστε λόγω των θλιβερών και δύσκολων συνθηκών που έχουμε ζήσει και ακόμα ζούμε.

Ίσως δεν υπάρχει καλύτερος χώρος με συνδυασμό όλων αυτών, από το θέατρο. Οι άνθρωποί του επιμένουν, και μας καλούν να επιμείνουμε κι εμείς. Να πάμε να τους συναντήσουμε.

Αν και μας φαίνονται μακρινοί οι καιροί που βγαίναμε βράδυ για διασκέδαση, θα σημειώσουμε πως στο θέατρο όλα είναι ασφαλή, καθώς κάθε θίασος τηρεί μέχρι κεραίας τα πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας. Είναι μια ευκαιρία να διασκεδάσουμε απολαμβάνοντας μια όμορφη, ενδιαφέρουσα, δεμένη παράσταση, που, εκτός των άλλων, θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε να αντέχουμε και να επιμένουμε.

Υπάρχουν πολλές και καλές παραστάσεις να δείτε, ανάμεσα στις οποίες και αυτές που αναφέρουμε:

Καραγάτσης στο Πορεία

 

Στο Θέατρο Πορεία, παρουσιάζεται με εξαιρετική επιτυχία «Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου» του Καραγάτση, σε διασκευή Θανάση Τριαρίδη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Το έργο παρουσιάζεται με ένα καστ 18 ηθοποιών και μουσικών!

Η καταπληκτική τριλογία του Καραγάτση για τον αγώνα του ’21, με έντονα στοιχεία αυτοβιογραφίας μιας και αναφέρεται στον προπάππου του Μήτρο Ροδόπουλο, πραγματικό πρόσωπο της επανάστασης, ζωντανεύει επί σκηνής και πραγματεύεται με τολμηρό τρόπο τις αρετές αλλά και τα σκοτεινά σημεία του Αγώνα. Ο Γιώργος Χριστοδούλου είναι ο Μίχαλος Ρούσης, ο ήρωας, ο προδότης κι εξωμότης, ο εραστής και ο ηττημένος μιας ολόκληρης μυθιστορηματικής ζωής και εποχής.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου σημειώνει: 

Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου είναι μια ελεγεία πάνω στον ανθρώπινο φόβο. Με φόντο την ελληνική επανάσταση, ο Μ. Καραγάτσης μιλάει με τόλμη για την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης, για την Ιστορία που ρέει σαν ορμητικό ποτάμι και μας ξεπερνά, για τη ζωή που αφήνουμε να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας, για την αφόρητη τυχαιότητα της ύπαρξης, για τον ηρωισμό ως ατύχημα, για την ελευθερία ως άπιαστο όνειρο»

Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Δημήτρης Ήμελλος Βίκυ Κατσίκα Λεωνή Ξεροβάσιλα Χρήστος Μαλάκης Θανάσης Δόβρης Κώστας Βασαρδάνης κ.α.

Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Δούσος (κλαρίνο, καβάλ), Κώστας Νικολόπουλος, Μηνάς Λιάκος (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Παπαϊωάννου (μπάσο), Βασίλης Χωριανόπουλος (τύμπανα)

Λευκό Δωμάτιο στο θέατρο Σταθμός

 

Σαββατοκύριακα παρουσιάζεται στο Θέατρο Σταθμός το «Λευκό Δωμάτιο» του Αλέξη Σταμάτη σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη με τους: Πέγκυ Σταθακοπούλου, Εύα Σιμάτου, Δημήτρη Τσίκλη και τη Σμαράγδα Σμυρναίου στον ρόλο της Φλώρας. Συμμετέχουν (voice off):

Στον ρόλο του Χένρικ Ίψεν ο Δημήτρης Καταλειφός

Στον ρόλο του Τενεσί Ουίλιαμς ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Μετά τα «Μελίσσια», που ανέβηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο, ο Αλέξης Σταμάτης γράφει το «Λευκό δωμάτιο». Πού πάνε οι θεατρικοί ήρωες όταν τελειώνει το έργο; Παραμένουν άραγε εγκλωβισμένοι σε αυτή τη συγκεκριμένη ζωή που τους δημιούργησε ο «νονός» – συγγραφέας τους;

Μια αλληγορία εγκλεισμού με πρωταγωνίστριες την Μπλανς Ντιμπουά από το «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς και την Έντα Γκάμπλερ από το ομώνυμο έργο του Χένρικ Ίψεν αποκαλύπτει την κουζίνα της δημιουργίας του συγγραφέα και του ηθοποιού μέσα από το θέατρο, τους χαρακτήρες, την επινόηση και την πραγματικότητα.

Εντέλει μέσα από την ίδια τη ζωή.

Ντοστογιέφσκι σε διασκευή

 

Τη χρονιά́ που διανύουμε συμπληρώνονται 200 χρονιά από τη γέννηση του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι (1821-1881). Σαν φόρο τιμής στον ίδιο και στο έργο του, η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθέτησε το «Έγκλημα και Τιμωρία» που παρουσιάζεται στο νέο θέατρο ΕΛΕΡ. Πρόκειται για τη βραβευμένη θεατρική διασκευή του έργου του Ντοστογιέφσκι από τους Marilyn Campbell και Curt Columbus, που αφηγείται την ιστορία μέσω των τριών βασικών ρόλων: του Ρασκόλνικοφ, του Πορφύρη και της Σόνια, με επίκεντρο τον Ρασκόλνικοφ.

Το σκηνικό́ της παράστασης είναι δημιουργία του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου. Στους τρεις ρόλους θα δούμε τρεις νέους ηθοποιούς, τους Νικόλα Μίχο, Κωνσταντίνο Μπλάθρα και Χριστίνα Τασκασαπίδου. Ζωντανή μουσική από σκηνής η Ελένη Φουρλάνου (βιόλα).

Η Όλια Λαζαρίδου σημειώνει: «Στο “Έγκλημα και Τιμωρία” ένας νεαρός φοιτητής φτάνει στο φόνο διαμαρτυρόμενος για την κοινωνική́ αδικία και καταγγέλλοντας την, αναρωτιέται αν έχει το δικαίωμα να εγκληματήσει κάνεις, όταν το κάνει για να προσφέρει στο κοινό́ καλό́. Και αν είναι λογικό́ να θεωρείται ο ίδιος ένοχος, τη στιγμή́ που όσοι κάνουν πολέμους ευθύνονται για εκατομμύρια θανάτους.

Αυτά́ τα ερωτήματα καθώς και η βασανιστική́ μεταφυσική́ ανησυχία που διαπερνάει το έργο του Ντοστογιέφσκι, ίσως μοιάζουν παράταιρα, σε μια εποχή́ που τη συνείδηση υπνωτίζει ο ήχος του πληκτρολογίου.

Παλεύοντας με τη φτώχια, την ανέχεια και τη ρηχή́ εποχή́ μας, κάποιοι νέοι κατορθώνουν να κάνουν την υπέρβαση. Παίρνουν φορά και μέσα απ’ τα σκοτάδια βγαίνουν κάποτε στο φως. Αυτοί είναι λίγοι. Όμως στη σκέψη μου βρίσκονται όλοι οι νέοι που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε μίζερες εποχές, με κομμένα γόνατα, με ελάχιστα χρήματα και με τον κυνισμό́ που γεννάει η απελπισία.»

Διασκευή́: Marilyn Campbell και Curt Columbus

Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας

Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου

Σκηνογραφία: Χρήστος Μποκόρος

Παίζουν: Νικόλας Μίχας, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Χριστίνα Τασκασαπίδου

Έξι «μικροί» Τσέχωφ

 

Η Εταιρεία θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ παρουσιάζει την παράσταση «Όνειρο ή Εφιάλτης; Ξυπνήστε!»

Έξι μικρές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ για πρώτη φορά στο θέατρο σε σκηνοθεσία-δραματουργία Μαρίας Σάββα. Το έργο θα παρουσιάζεται μέχρι τις 27 Ιανουαρίου κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (9:00μμ) στο θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα, τηλ: 2106460748).

Η παράσταση βασίζεται σε έξι μικρά διηγήματα του Άντον Τσέχωφ που συγκαταλέγονται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας: «Θέλω να κοιμηθώ», «Ο θάνατος ενός δημόσιου υπαλλήλου», «Τα στρείδια», «Ο πόνος» «Το ρομάντσο του κοντραμπάσο» και «Το βιολί του Ρότσιλντ», που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή.

Ο Τσέχωφ πλησιάζει τον άνθρωπο με γνώση, τρυφερότητα και άφθονο πικρό χιούμορ. Μελετά και καταγράφει χαρακτήρες και συμπεριφορές, αλλά δεν κατηγορεί και δεν καταδικάζει παρά μόνο έμμεσα, με την ήρεμη ευγένεια εκείνου που έχει ο ίδιος βιώσει τον πόνο, τη σκληρότητα αλλά και την αγάπη.

Μετάφραση: Γιώργος Τσακνιάς («Το βιολί του Ρότσιλντ»), Σταυρούλα Αργυροπούλου («Ο θάνατος ενός δημοσίου υπαλλήλου»)

Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Μαρία Σάββα

Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Καραθάνου

Πρωτότυπη μουσική: Τηλέμαχος Μούσσας

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Σάββα

Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου

Ηθοποιοί: Νικόλας Αλεξίου, Χρήστος Δεσπότης, Χριστίνα Γκέγκα, Λευτέρης Καταχανάς, Μαρία Σάββα

Σλουθ, ψυχολογικό θρίλερ

 

Το «Σλουθ» του Άντονι Σάφερ, αυτό το κορυφαίο ψυχολογικό θρίλερ, παρουσιάζεται από το «Από Μηχανής» Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Στους δύο ήρωες του έργου απολαμβάνουμε τον σκηνοθέτη της παράστασης Σωτήρη Χατζάκη και τον Δημήτρη Μυλωνά, δύο καλλιτέχνες με σημαντική διαδρομή στο χώρο της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας, οι οποίοι συναντιούνται επί σκηνής σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που συναρπάζει. Μία θεατρική σύμπραξη που θα συζητηθεί και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.

Το «ΣΛΟΥΘ» παίχτηκε για περισσότερες από 2.300 παραστάσεις στο West End του Λονδίνου και περίπου 2.000 παραστάσεις στο Broadway. Κέρδισε το Βραβείο Τόνι ως το καλύτερο έργο για το 1970. Δύο χρόνια αργότερα διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Μάνκιεβιτς με τους Μάικλ Κέιν στο ρόλο του Μίλον Τιντλ και τον Σερ Λόρενς Ολίβιε στο ρόλο του Άντριου Γουάικ. Ο Ολίβιε κέρδισε το βραβείο των Κινηματογραφικών Κριτικών της Νέας Υόρκης και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Μετάφραση: Αντώνης Σολωμού

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Σκηνικά: Έρση Δρίνη

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Το Ψέμα

 

Η “σκεπτόμενη” ξεκαρδιστική κωμωδία του πολυβραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ (Florian Zeller) «ΤΟ ΨΕΜΑ» («Le mensonge», 2014), που έσπασε ταμεία σε πολλές ευρωπαϊκές σκηνές, συνεχίζει με επιτυχία κάθε Σάββατο (8:30μμ) και Κυριακή (7:00μμ) στο θέατρο «Αλεξάνδρεια» Βασίλη Βλάχου

Το έργο παρουσιάζεται από τις αρχές Δεκεμβρίου σε μετάφραση Μαριαλένας Κωτσάκη και σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Τόνια Αβδελοπούλου και τη μουσική ο Τάκης Μπαρμπέρης. Τους ρόλους των δύο ζευγαριών παίζουν οι ηθοποιοί Βασίλης Βλάχος, Κάτια Σπερελάκη, Αλίκη Αβδελοπούλου, Κώστας Τσάχρας.

Το «Ψέμα» είναι ένα έργο για την αλήθεια και το ψεύδος στις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών. Όπως αναφέρει και ο εξαιρετικά δημοφιλής συγγραφέας του έργου Φλοριάν Ζελέρ – ο οποίος το 2020 έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία «Ο πατέρας» με τον Άντονι Χόπκινς και την Ολίβια Κόλμαν – «Οι αλήθειες και τα ψέματα αποτελούν μέρος του θεάτρου και της ενέργειάς του». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα του Ζελέρ έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Στο ΨΕΜΑ ο Ζελέρ αφηγείται με γλαφυρό τρόπο την άβολη αλήθεια του γάμου δύο ζευγαριών που κινούνται στο λαβύρινθο της εξαπάτησης. Το έργο σκιαγραφεί, εν τέλει, με κωμικό τρόπο, την υποκρισία που κρατά ενωμένη την κοινωνία.

«Αλεξάνδρεια»

Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, 11252 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 212-1007079, 6944-898482

Σινέ όπως σινεμά

 

Μια μουσική σατιρική κωμωδία με τον τίτλο «Σινέ» παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Παντελή Καναράκη, στη σκηνή του θεάτρου Πειραιώς 131, και κάθε Τετάρτη.

Η έμπνευση στηρίζεται στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Αφελείς καουμπόηδες και στερημένες Ινδιάνες έρχονται μέσα από τα σκονισμένα και περιπετειώδη γουέστερν στην οδό Πειραιώς από το μακρινό Χόλυγουντ. Πλούσιες Ινδές πριγκίπισσες που ρίχνουν τα δίχτυα τους σε αρραβωνιαστικούς φτωχών και ουχί τίμιων Ινδών εργατριών, καταφθάνουν επίσης, από το λαμπερό Μπόλυγουντ. Τούρκοι κροίσοι που διαλύουν έρωτες και ματώνουν καρδιές προσγειώνονται στην Αθήνα μέσα από τα τούρκικα μελό έργα της δεκαετίας του ’70 και φυσικά ο παλιός, ελληνικός εμπορικός κινηματογράφος αναβιώνει στους καφενέδες της Πλάκας παρέα με φιλόδοξους τροβαδούρους, σκληρούς αγαπητικούς, ζηλιάρες τραγουδίστριες και ξενύχτια μέχρι το ξημέρωμα.

Εφτά ηθοποιοί μέσα σε 50 πολύχρωμα περίτεχνα κοστούμια και εντυπωσιακά, εναλλασσόμενα σκηνικά μας ταξιδεύουν υπερατλαντικά από την Ινδία στην Ελλάδα και από την Τουρκία στην Αμερική!

Το «Σινέ» είναι μία μουσική κωμωδία με χορό, τραγούδι και πρωτότυπη μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση.

Παίζουν : Παντελής Καναράκης, Αλεξία Μουστάκα, Αγγελική Ξένου, Λάζαρος Βασιλείου, Στεφανία Γκουρνέλου, Θεοδόσης Φυλακτός, Θεοφίλης Πασχάλης.

Ταχτσής στο Παλλάς

 

«Το Τρίτο Στεφάνι», η παράσταση που αποθεώθηκε μέχρι σήμερα από 40.000 θεατές και ταξίδεψε διαδικτυακά μέσω online streaming σε 23.000 σπίτια, σε 52 χώρες και 5 ηπείρους, συνεχίζει στο Θέατρο Παλλάς και ολοκληρώνει την επιτυχημένη της πορεία, την ερχόμενη Κυριακή.

«Το Τρίτο Στεφάνι», το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, παρουσιάζεται με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους ρόλους της Εκάβης και της Νίνας, 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης του εμβληματικού μυθιστορήματος του Κ. Ταχτσή.

Η μεγάλη παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, παίζεται σε ολοκαίνουργια διασκευή των Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη & Νίκου Μανουσάκη, που αναδεικνύει τις αφηγηματικές αρετές και την ποίηση του μυθιστορήματος, σεβόμενη την πρόθεση του συγγραφέα για μια ιστορία που, όπως και η ζωή, ανοίγει και κλείνει σαν κύκλος. Ένας εικοσαμελής θίασος σημαντικών ηθοποιών μπαίνει στη δίνη της νέας, πρωτότυπης μουσικής του Μίνου Μάτσα, φέρνοντας επί σκηνής τους ήχους και τις εικόνες μιας ολόκληρης εποχής.

Η Εκάβη και η Νίνα αγαπιούνται, ψυχραίνονται, μιλούν ακατάπαυστα, και σιωπούν μόνο μπροστά σ᾽ αυτό που τις υπερβαίνει, που όλους μας υπερβαίνει, και κουβαλούν πάντα το όμορφο και παράξενο φορτίο της πατρίδας που τις γέννησε, όπως το «μυθολόγησε» ο Ελύτης:

«Όμορφη και παράξενη πατρίδα / Ωσάν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα / Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά / Στήνει στη γη καράβι κήπο στα νερά / Κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται / Μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται [...]»

Αιολική Γη

 

Το Εθνικό Θέατρο άνοιξε αυλαία στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» με το έργο του Ηλία Βενέζη, Αιολική γη, ένα μωσαϊκό από μνήμες, συναρπαστικές ιστορίες και παραμύθια από την Ανατολή. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε διασκευή Σάββα Κυριακίδη, με συνεργάτη στη διασκευή τον Δημήτρη Χαλιώτη, και σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Στη Σκηνή θα ζωντανεύουν με την τεχνική της sand art (βιντεο-ζωγραφική με άμμο) εντυπωσιακές εικόνες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του συγγραφέα στις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι το 1914, όταν άρχισαν οι πρώτοι διωγμοί.

Μια παράσταση-αναπόληση της παιδικής αθωότητας αλλά και μνήμης του αποχωρισμού από τη γενέθλια γη της Μικρασίας λίγα χρόνια πριν από τη Μεγάλη Καταστροφή, από την οποία συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια.

Γιαγιά: Αλίκη Αλεξανδράκη                        

Kυνηγός: Κωνσταντίνος Γαβαλάς               

Nτόρις; Χαρά-Μάτα Γιαννάτου                               

Λένα, Πρόσφυγας:  Μαρία Δελετζέ                                     

Λαζός, Άντρας στα Κιμιντένια : Κωστής Καλλιβρετάκης              

Παππούς:  Θοδωρής Κατσαφάδος              

Αλής Β΄, Τούρκος Β΄, Άντρας στα Κιμιντένια: Παναγιώτης Κατσώλης             

Αλής, Πρόσφυγας:  Νίκος Καρδώνης                                 

Μητέρα, Μάνα Παγίδα:  Γιασεμί Κηλαηδόνη        

Ανθίππη, Μαρία, Πρόσφυγας:  Κλεοπάτρα Μάρκου                                

Γυναίκα Αλή,  Θίσβη, Πρόσφυγας:  Έλενα Μαρσίδου                              

Bηλαράς:  Δημήτρης Μαύρος         

Αντώνης Παγίδας: Μάξιμος Μουμούρης                          

Άνθρωπος της Φελούκας, Άντρας στα Κιμιντένια :  Δημήτρης Ντάσκας            

Γιωσήφ: Δημοσθένης Παπαδόπουλος                   

Στέφανος, Πρόσφυγας:  Δημήτρης Παπανικολάου                       

Γαρμπής, Άντρας στα Κιμιντένια: Θανάσης Ραφτόπουλος                      

Τούρκος Α΄,  Άντρας στα Κιμιντένια:  Τάσος Ροδοβίτης   

Τούρκος Β΄, Άντρας στα Κιμιντένια: Χρήστος Παπαδόπουλος, 

Πέτρος:  Μιχάλης Συριόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος          

Αγάπη, Αλεξάνδρα Γούτα, Πρόσφυγας:  Βικτώρια Φώτα         

Άρτεμη: Γαλήνη Χατζηπασχάλη         

Θέατρο «Αργώ»

 

Το έργο του διακεκριμένου θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου και μυθιστοριογράφου, Γουίλλιαμ Νίκολσον, «Υποχώρηση από τη Μόσχα» ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, στο Θέατρο Αργώ.

Πρωταγωνιστές στην παράσταση είναι η Αιμιλία Υψηλάντη και ο Φίλιππος Σοφιανός. Μαζί τους ο Θύμιος Κούκιος.

Πόσο καλά γνωρίζεις τον άνθρωπο που παντρεύτηκες;
Είναι ίδιος μετά από τριάντα χρόνια γάμου;
Είναι η αγάπη αρκετή για να σώσει μια οικογένεια;

Ένας άντρας. Μια γυναίκα. Στη μέση ηλικία. Εκείνη, η Άλις, δυναμική κι εξουσιαστική. Εκείνος, ο δάσκαλος Έντουαρντ, ασφυκτιά μέσα στη σχέση τους. Ανάμεσά τους, ο γιος τους στο ρόλο του ισορροπιστή. Η ανατροπή και η σύγκρουση στη σχέση θα έρθει από έναν νέο έρωτα.

Αποτελεί η ηλικία εμπόδιο για να φτιάξει πάλι κάποιος τη ζωή του;
Για τη μοναξιά του άλλου ευθύνεται αυτός που αποχωρεί από τη σχέση;