Στις ΗΠΑ το πανεπιστήμιο Κολούμπια ανέστειλε τη ζωντανή διδασκαλία και πέρασε στη διαδικτυακή, διότι το κλίμα αντισημιτισμού που έχουν καλλιεργήσει περίπου 300 φοιτητές - antifa και Άραβες- δεν εγγυάται τη σωματική ακεραιότητα των Εβραίων φοιτητών. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Χάρβαρντ και στο Γέιλ.
Στο Κολούμπια, στο ξεκίνημά τους οι εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τη Γάζα δεν είχαν προσλάβει αντισημιτικό χαρακτήρα και στον προαύλιο χώρο συνυπήρχαν Εβραίοι και Άραβες φοιτητές. Το κλίμα οξύνθηκε όταν εισέβαλαν και οι εξωπανεπιστημιακοί antifa κι έτσι η κατάσταση ξέφυγε εντελώς, καθώς κυριαρχούσε ο αντισημιτισμός.
Κατέλαβαν τους ανοικτούς χώρους των πανεπιστημίων και έστησαν τα τσαντίρια τους θέλοντας ουσιαστικά να παρεμποδίσουν την προσέλευση των Εβραίων φοιτητών. Φυσικά, κλήθηκε η αστυνομία που συνέλαβε 100 περίπου φοιτητές, χωρίς να εκτονωθεί η κατάσταση.
Κάποιοι ανιστόρητοι συγκρίνουν τις σημερινές αντισημιτικές εκδηλώσεις με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ τα έτη 1968-1970. Τότε οι ΗΠΑ συμμετείχαν, με εκατοντάδες χιλιάδες στρατό, σε έναν πόλεμο μακριά από το έδαφος τους, που κόστισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Σήμερα, οι ΗΠΑ στηρίζουν, σε όλα τα επίπεδα, τη μοναδική δημοκρατία της περιοχής που απειλείται από τους ισλαμιστές τρομοκράτες.
Προφανώς, οι antifa και οι Άραβες φοιτητές - ασήμαντες, αλλά δυναμικές μειοψηφίες- δε διαθέτουν δημοκρατικές ευαισθησίες και αυτό είναι γνωστό. Από την επομένη της 7ης Οκτωβρίου - δηλαδή πολύ πριν εκδηλωθεί η επέμβαση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Γάζα - όλοι αυτοί χειροκρότησαν την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς με διαδηλώσεις και πανηγύρια.
Δεν κρύβουν τον αντισημιτισμό τους, καθώς υιοθετώντας το σύνθημά «από το ποτάμι ως τη θάλασσα» δεν επιζητούν την ύπαρξη δύο κρατών, αλλά την εξαφάνιση του Κράτους του Ισραήλ, ταυτιζόμενοι με τους τρομοκράτες της Χαμάς, της Χεζμπολά και των άλλων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.
Πώς κατάντησαν έτσι αυτά τα περίφημα αμερικανικά πανεπιστήμια; Ποιοι ευθύνονται για αυτό; Η συμβολή της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος σε αυτό το χάλι, είναι μεγάλη. Μέσα από την πολύχρονη αντισημιτική προπαγάνδα συγκεκριμένων στελεχών της φούντωσε αυτό το κλίμα που βλέπουμε αυτές τις μέρες να επικρατεί στο Κολούμπια, στο Γέιλ, στο Χάρβαρντ.
Η αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος θα ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την ήττα του Μπάιντεν - αν ηττηθεί- μια και επηρεάζει την πολιτική του και στο μεταναστευτικό και στη βλακώδη και προκλητική, για τον κοινό νου, woke ατζέντα. Ήδη Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έχουν κάνει σημαία τους την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά τα πανεπιστήμια, ζητώντας τις παραιτήσεις των επικεφαλής τους και κατηγορώντας την κυβέρνηση πως άφησε την κατάσταση να ξεφύγει.
Εμείς εδώ στην Ελλάδα, εθισμένοι στην τρισάθλια εικόνα που βλέπουμε σε πολλούς πανεπιστημιακούς χώρους, μάλλον εκπλαγήκαμε με τη θέα των τσαντιριών στα διάσημα και πανάκριβα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Τελικά, κάποιες «ασθένειες» είναι μεταδοτικές ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες.