Εντύπωση προκάλεσαν τα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης, Σαχίν Ντούγκαλ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως τα σημερινά συστήματα που αφορούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορούν να παραλληλιστούν με την εποχή της dial-up σύνδεσης στο διαδίκτυο.
Μιλώντας στο CNBC, ο Σαχίν Ντούγκαλ, συμπλήρωσε πως «μόλις αρχίσαμε να φανταζόμαστε τι είναι δυνατό με την τεχνητή νοημοσύνημ, παρόλο που βρισκόμαστε ήδη στην εποχή των οπτικών ινών».
«Δεν είναι μόνο τα LLM [μοντέλα μεγάλων γλωσσών] και το ChatGPT, αν και αυτό φαίνεται να είναι το επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται γι' αυτό», πρόσθεσε.
Σημειώνεται πως, η διαφημιστική καμπάνια σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, τους τελευταίους μήνες, λόγω κυρίως των ChatGPT και του chatbot AI, έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη.
Επιπλέον, πολλοί επιχειρηματίες επενδύουν πολύ μεγάλα κεφάλαια σε νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, αφού πιστεύουν πως η επικείμενη αλλαγή που θα φέρει στις ζωές όλων, θα είναι εφάμιλλη με αυτή που είχε φέρει το iPhone το 2008.
Το ChatGPT έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες από την έναρξη της κυκλοφορίας του, τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα UBS, καθιστώντας τη μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εφαρμογές όλων των εποχών.
«Η AOL έκανε το Διαδίκτυο εύκολα κατανοητό για τους ανθρώπους. Η BlackBerry έκανε κατανοητή την ανταλλαγή μηνυμάτων», είπε ο Ντούγκαλ. «Κάποια στιγμή ήταν η πιο δημοφιλής συσκευή και οι άνθρωποι έκαναν ουρά για να πάρουν το τηλέφωνο. Ήταν το Apple της εποχής του».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία, έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους ανθρώπους χωρίς, λόγω της εκτεταμένης διαφημιστικής εκστρατείας.
Πράγματι, το ChatGPT έχει εντυπωσιάσει πολλούς με την ικανότητά του να παράγει ανθρώπινες απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών χρησιμοποιώντας τεράστιες ποσότητες δεδομένων.
Ωστόσο, έχει αποδειχθεί επίσης αναποτελεσματικό σε ορισμένες εφαρμογές, όπως η επίλυση μαθηματικών προβλημάτων. Το chatbot έχει επίσης περιορισμένη κατανόηση του πλαισίου.
Ο Ντούγκαλ είπε ότι τα γραφήματα και τα μοντέλα δεδομένων που συνδέουν σχέσεις μεταξύ διαφορετικών εννοιών, οντοτήτων και γεγονότων - δείχνουν μεγαλύτερο βαθμό ακρίβειας και κατανόησης του πλαισίου από τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το GPT-4 του OpenAI.
Διαβάστε επίσης:
Εκτός Google ο «νονός» της Τεχνητής Νοημοσύνης: Μπορεί να γίνει πιο έξυπνη από εμάς