Μετά τη Moody's, ο οίκος DBRS έδωσε και εκείνος την επενδυτική βαθμίδα στη Eurobank, ξεκινώντας κάλυψη από το «BBB (low)» με σταθερή προοπτική.
O οίκος αξιολόγησε με R-2 (middle) τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της τράπεζας, ενώ η αξιολόγηση μακροπρόθεσμων κρίσιμων υποχρεώσεων είναι «BBB» (high), ενώ σημειώνει ότι η τάση για όλες τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας είναι σταθερές. Όσον αφορά την εσωτερική αξιολόγηση την κατατάσσει σε «ΒΒΒ» (low).
Ο οίκος σημειώνει ότι το «BBB» (low) αντικατοπτρίζει το κορυφαίο εγχώριο franchise της Eurobank στη λιανική και εταιρική τραπεζική και τον βαθμό διαφοροποίησής της εκτός Ελλάδας παρά το πλήγμα που δέχτηκε λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της κρίσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Ο όμιλος, τονίζει η DBRS, έχει μειώσει σημαντικά τους κινδύνους που ενυπάρχουν στον ισολογισμό του τα τελευταία χρόνια λόγω μιας μεγάλης διαδικασίας εξυγίανσης και της ενίσχυσης των επιπέδων κάλυψης.
Ταυτόχρονα, η DBRS επισημαίνει ότι η ικανότητα της Eurobank να δημιουργεί επαναλαμβανόμενα κέρδη έχει βελτιωθεί, κυρίως λόγω των υψηλότερων επιτοκιακών περιθωρίων, καθώς και της χαμηλότερης δομής κόστους και των μειωμένων προβλέψεων για ζημίες δανείων (LLPs). Ως αποτέλεσμα, η Eurobank μπορεί να βασιστεί σε πιο ισχυρά κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας για τις ελάχιστες απαιτήσεις της παρά τις προγραμματισμένες διανομές μερισμάτων που θα επαναληφθούν σύντομα.
Παράλληλα οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας ενσωματώνουν επίσης την σταθερή θέση χρηματοδότησης και ρευστότητας της τράπεζας. Ωστόσο, ο οίκος σημειώνει ότι η Eurobank θα πρέπει να μπορεί να διατηρήσει καλά επίπεδα ποιότητας ενεργητικού αξιοποιώντας ορισμένους καταλύτες, συμπεριλαμβανομένων των αναμενόμενων ευνοϊκών προοπτικών για την ελληνική οικονομία σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο καθώς και της αναμενόμενης υποστήριξης για πιστωτική επέκταση που τροφοδοτούν τα έργα που συνδέονται με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα χαμηλότερα επιτόκια, καθώς και τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες αποφυγής κινδύνου.