Softbank: Ανακοίνωσε ζημίες τριμήνου ύψους 2,4 δισ. δολαρίων
Shutterstock
Shutterstock

Softbank: Ανακοίνωσε ζημίες τριμήνου ύψους 2,4 δισ. δολαρίων

Ο όμιλος SoftBank σημείωσε απροσδόκητες τριμηνιαίες ζημίες την Τετάρτη (12/02), καθώς οι επενδύσεις στο πλαίσιο των Vision Funds έπεσαν στο «κόκκινο». Τα έσοδα της ιαπωνικής εταιρείας έπεσαν επίσης έξω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της Softbank σε σύγκριση με την LSEG SmartEstimate, η οποία σταθμίζει προς τις προβλέψεις των αναλυτών που ήταν πιο σταθερά ακριβείς:

  • Έσοδα: Η Softbank ανακοίνωσε ότι η Softbank έχει πιο ακριβείς εκτιμήσεις ως προς τα έσοδα: Γιεν έναντι 1,84 τρισεκατομμυρίων γιεν.
  • Καθαρές ζημίες 369,17 δισ. γεν (2,4 δισ. δολάρια) έναντι κερδών 298,53 δισ. γεν

Σύμφωνα με το CNBC, οι επενδύσεις του Vision Fund της εταιρείας σημείωσαν ζημίες 352,75 δισ. γεν για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. Είχαν σημειώσει κέρδη για τα δύο προηγούμενα τρίμηνα.

Ο ευρύτερος τομέας του Vision Fund - ο οποίος συνυπολογίζει μεταξύ άλλων τα διοικητικά έξοδα, τις διακυμάνσεις του νομίσματος - παρουσίασε ζημίες ύψους 309,93 δισ. γεν κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η SoftBank ανέφερε πτώση 2,1% σε σχέση με το τρίμηνο στις δημόσιες εταιρείες χαρτοφυλακίου του Vision Fund 1, κυρίως λόγω της πτώσης της τιμής της μετοχής της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Coupang, ενώ η αξία των επενδύσεών της σε ιδιωτικές εταιρείες μειώθηκε κατά 3,3%. Συνολικά, η εύλογη αξία των εταιρειών χαρτοφυλακίου Vision Fund 1 της SoftBank μειώθηκε κατά 2,8% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου τριμήνου.

Η εύλογη αξία του Vision Fund 2 μειώθηκε κατά 3,7% από το τέλος του προηγούμενου τριμήνου. Οι μειώσεις στις τιμές των μετοχών δημόσιων εταιρειών, όπως η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Ola Electric Mobility και η εταιρεία αυτοματισμού αποθηκών AutoStore, υπερίσχυσαν της αύξησης της μετοχής της εταιρείας διανομής τροφίμων Swiggy μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το Νοέμβριο του 2024.

Τώρα επανατοποθετείται για να επωφεληθεί από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης, όπου παίκτες όπως η Nvidia έχουν επωφεληθεί από τη ραγδαία ζήτηση για τσιπ και GPUs για κέντρα δεδομένων.