Ερντογάν: Ανησυχούμε για τη Ζαπορίζια, δεν θέλουμε άλλο Τσερνόμπιλ

Ερντογάν: Ανησυχούμε για τη Ζαπορίζια, δεν θέλουμε άλλο Τσερνόμπιλ

Στις δηλώσεις του μετά την τριμερή συνάντηση για το θέμα των ουκρανικών σιτηρών, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία του για το θέμα του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια και προειδοποίησε για τον κίνδυνο μιας «άλλης καταστροφής στο Τσερνόμπιλ», όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ανησυχούμε. Δεν θέλουμε άλλο Τσερνόμπιλ», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι συζήτησε πιθανούς τρόπους τερματισμού του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας  με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση τους στο Λβιβ της Ουκρανίας, ο Ερντογάν είπε ότι συζήτησαν το πώς θα χρησιμοποιήσουν τη «θετική ατμόσφαιρα» που δημιουργήθηκε μετά τη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για μια ειρηνευτική συμφωνία.

Τόνισε επίσης ότι συζήτησαν για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και σημείωσε ότι αργότερα θα θέσει το θέμα και στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό το θέμα... του τι συνέβη με την ανταλλαγή αυτών των αιχμαλώτων», είπε ο Ερντογάν και τόνισε παράλληλα πως «ενώ συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση λύσης, παραμένουμε στο πλευρό των φίλων μας της Ουκρανίας».