Κόρμπιν: Η συμφωνία είναι χειρότερη και από της Μέι - Να γίνει δημοψήφισμα

Κόρμπιν: Η συμφωνία είναι χειρότερη και από της Μέι - Να γίνει δημοψήφισμα

Συμφωνία «ακόμα χειρότερη και από αυτή της Τερέζα Μέι» διαπραγματεύτηκε για το Brexit ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τον ηγέτη των Εργατικών της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται πως διαπραγματεύθηκε μια ακόμα χειρότερη συμφωνία από αυτή της Τερέζα Μέι, η οποία απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, δήλωσε ο Κόρμπιν ύστερα από την ανακοίνωση για επίτευξη συμφωνίας για το Brexit.

«Ο καλύτερος τρόπος για να διευθετηθεί το Brexit είναι να δοθεί ο τελικός λόγος στους πολίτες σε ένα δημοψήφισμα» επανέλαβε.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι η συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες «δεν θα ενώσει την χώρα και πρέπει να απορριφθεί. Ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση του Brexit είναι να δοθεί στον πληθυσμό ο τελευταίος λόγος μέσω της λαϊκής ψήφου», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος.

Όχι και από το SNP

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) δεν θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο, διότι προβλέπει μία πολύ σκληρότερη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε η ηγέτις του κόμματος Νίκολα Στέρτζον.