Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μετεξελίσσεται και αποτελεί πλέον τρόπο γεφυροποίησης μεταξύ των ιδιαιτεροτήτων διάφορων ομάδων, με φυλετικό και σεξουαλικό προσανατολισμό. Παράλληλα, οι εταιρείες παρέχουν ίσες ευκαιρίες στους εργαζομένους τους και διατηρούν ποσόστωση γυναικών στην εκπροσώπηση του διοικητικού συμβουλίου και στις γενικές διεύθυνσης της ανώτερης ιεραρχίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι εταιρείες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη και στην ανάπτυξη των ατομικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των εργαζομένων, μέσω προγραμμάτων επιμόρφωσης, ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους και εμπλουτισμού των γνώσεων τεχνολογίας. Επιπροσθέτως, απαγορεύουν τις διακρίσεις σε βάρος εργαζομένων με βάση το σεξουαλικό τους προσανατολισμό, καθώς σε περίπτωση υποτιμητικών σχολίων τότε μπορεί να απολυθεί ο υπαίτιος.
Παράλληλα, οι σύγχρονες εταιρείες στηρίζουν τις οργανώσεις που μάχονται κατά των κοινωνικών διακρίσεων, θέτοντας στο επίκεντρο της εταιρικής κουλτούρας το σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Οι εργαζόμενοι -σε κάθε επίπεδο- ενθαρρύνονται κυρίως να συμμετέχουν στα προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης ώστε να είναι «αξιόμαχοι» όχι μόνο για τις θέσεις εργασίας που σήμερα κατέχουν, αλλά να είναι «απασχολήσιμοι» και με το βλέμμα προς το μέλλον. Υπενθυμίζεται πως από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχει καταστεί νόμος του κράτους η ποσόστωση γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια. Το μέτρο της ποσόστωσης 25% για τη συμμετοχή των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών αποτέλεσε μέρος του νόμου για την Εταιρική Διακυβέρνηση που ψηφίστηκε στις 17 Ιουλίου 2020, αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για την περαιτέρω προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης.
Η στήριξη και η προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης παραμένει πρωταρχικός στόχος των εταιρειών, οι οποίες δρουν πλέον με γνώμονα την καταπολέμηση των διακρίσεων και την ενίσχυση της ισότητας.