Παρά το ευνοϊκό κλίμα στις διεθνείς αγορές και τα νέα υψηλά της Wall Street, η αγορά της Αθήνας προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε να κλείσει πάνω από το επίπεδο των 800 μονάδων, με το οποίο ωστόσο παραμένει σε κοντινή επαφή έως ότου δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις πειστικής υπέρβασής του. Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και οι περιορισμένες ρευστοποιήσεις κατοχύρωσης κερδών έφεραν τον Γενικό Δείκτη στο ίδιο σημείο εκκίνησης με το χθεσινό κλείσιμο.
Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα που μόλις ξεπέρασε τα 46 εκατ. ευρώ, και στενό εύρος συναλλαγών ήταν τα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 795,91 μονάδες (-0,06%) έχοντας υψηλό ημέρας τις 803,94 μονάδες και χαμηλό τις 794,48 μονάδες.
Αισθητή η διαφοροποίηση του τραπεζικού κλάδου ο οποίος έκλεισε με σημαντικά μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά (-1,37% στις 465,09 μονάδες), καθώς με εξαίρεση την Πειραιώς η οποία συνέχισε ανοδικά (+3,07% στα 0,84 ευρώ), οι άλλες τρεις τραπεζικές μετοχές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με απώλειες, πιθανόν επηρεασμένες από τις εξελίξεις στο ΤΧΣ το οποίο έμεινε ακέφαλο σε μια περίοδο σημαντικών αποφάσεων για τον κλάδο.
Στην περίπτωση της Πειραιώς, η μετοχή έχει αυτονομηθεί αισθητά από τον υπόλοιπο κλάδο το τελευταίο διάστημα με αφορμή την επικείμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου η οποία την έχει οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες, μέρος των οποίων ανακτά στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Ένα ακόμα γεγονός άξιο λόγου ήταν το υπερπολλαπλάσιο συναλλακτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του Σαράντη, τουλάχιστον συγκρινόμενο με το τελευταίο εξάμηνο, καθώς τόσο μεγάλοι όγκοι έχουν να εμφανισθούν από τον Ιούλιο του 2020. Οι συναλλαγές είχαν στην πλειονότητα χαρακτήρα προσυμφωνημένων πράξεων, με 3 πακέτα, ένα των 60 και 2 των 50 χιλιάδων μετοχών, σε τιμή 9 ευρώ ανά μετοχή.
Κατά τα λοιπά, οι μετοχές δεν διακριθηκαν για κάποια αλλαγή στα επίπεδά τους, ελλείψει κατευθυντικότητας στο σύνολο του ταμπλό.
Εξαιρετικός για άλλη μια συνεδρίαση ο Mytilineos που συνέχισε την πορεία του προς τα 14 ευρώ χωρίς κανένα πρόβλημα, αγγίζοντας την τελευταία του αντίσταση, ενώ κι η ΔΕΗ είχε πολύ καλή εικόνα, ιδίως αναλογιζόμενοι την κατάστασή της στο πρόσφατο παρελθόν παρελθόν και την εξωπραγματική της πορεία κατά το 2020.
Η Τέρνα και η Ελλάκτωρ βρέθηκαν σε κοντινές στηρίξεις, ενώ από τις μετοχές χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων ή περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, οι Pasal, Καρέλιας, Space, ΒΥΤΕ και Epsilon κρατούν τα αγοραστικά τους σήματα.
Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.