Το πολίτευμα της Ελλάδας, αν πιστέψουμε τους Συριζαίους, είναι βασιλευομένη χούντα. Δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει αν ο Μητσοτάκης είναι ο άναξ ή ο αρχηγός της χούντας. Φαντάζομαι θα μας ενημερώσουν αρμοδίως, όταν καταλήξουν.
Έχω γράψει κατ΄επανάληψη πως το πρόβλημα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως εμείς νομίζουμε πως κάνουν πλάκα, ενώ αυτοί μιλούν εντελώς σοβαρά. Εννοούν τις ανοησίες που λένε.
Έτσι προχθές με την επίσκεψη της τέως βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας στον πρωθυπουργό, βγήκε μια αντιμοναρχική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποια στελέχη του έβγαλαν άναρθρες κραυγές πηγαίνοντας πολλές—πολλές δεκαετίες πίσω.
Επειδή δεν τις διάβασα όλες είμαι σίγουρος πως κάποιες θα αναφερόταν και στον Εθνικό Διχασμό 1915—1936. Η «αποστασία» είναι σχετικά…πρόσφατη για να μείνουν εκεί!
Γιατί έδωσαν τέτοια διάσταση σε μια κοινωνική επίσκεψη της τέως βασίλισσας της Ισπανίας στον Έλληνα πρωθυπουργό; Τι τους ενόχλησε; Μήπως απειλείται το πολίτευμα από την παρουσία της Σοφίας; Μήπως βρίσκονται σε μόνιμη παράκρουση; Ή μήπως αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι το project του Τατοϊου;
Προφανώς έχουν το ελάχιστο μυαλό για να καταλάβουν πως το πολίτευμα μας είναι στέρεο, αφού άντεξε το πρώτο εξάμηνο του 2015, τότε που ο στρατός θα τηρούσε την εσωτερική τάξη.
Επίσης νομίζω πως έχουν την διανοητική ικανότητα να αντιληφθούν ότι επρόκειτο για μια κοινωνική επίσκεψη αβροφροσύνης, χωρίς καμία πολιτική προέκταση. Το ενδεχόμενο της παράκρουσης είναι σε σταθερή βάση ένα σοβαρό ενδεχόμενο για κάθε δήλωση τους.
Εν πάση περιπτώσει το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ακούει στο όνομα Τατόι και στην αξιοποίηση της τεράστιας έκτασης του.
Όπως αντιστρατεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε επένδυση που βγάζει μια περιοχή από την κακομοιριά και την μιζέρια, το αυτό συμβαίνει και με την επένδυση στο Τατόι. Να μείνει αναξιοποίητη όλη αυτή η έκταση και να καταντήσει τελικά ένας σκουπιδότοπος, παρά να γίνει χώρος αναψυχής, τουρισμού και πολιτιστικών δρώμενων, ανοικτός στους πολίτες και στους τουρίστες.
Η κυβέρνηση άριστα πράττει και τρέχει αυτό το σημαντικό project, για λόγους οικονομικούς, αισθητικούς, περιβαλλοντικούς και βεβαίως ιστορικούς.
Δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως η πατρίδα μας έζησε υπό καθεστώς βασιλευομένης Δημοκρατίας σαφώς περισσότερα χρόνια από ότι με καθεστώς αβασίλευτης Δημοκρατίας. Και το Τατόι είναι μέρος της ελληνικής ιστορίας, με τα κτίσματα του, τα πολύτιμα αντικείμενα που εξακολουθούν και υπάρχουν εγκαταλελειμμένα, σε άθλια κατάσταση μέσα σε αραχνιασμένες αποθήκες και με τις μνήμες που υπάρχουν θετικές ή αρνητικές.
Κανένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του δεν θα άφηνε σε τέτοια εγκατάλειψη, επί πολλές δεκαετίες, έναν τέτοιο μοναδικό, από κάθε άποψη, τόπο. Δεν θα περιφρονούσε μέρος της Ιστορίας του. Και οι μπολσεβίκοι ακόμα δεν εγκατέλειψαν στον χρόνο τα τσαρικά ανάκτορα. Τα σεβάστηκαν και τα αξιοποίησαν.
Ο ελληνικός λαός το 1974 αποτίμησε με συντριπτική πλειοψηφία αρνητικά τα πεπραγμένα του βασιλέα Κωνσταντίνου. Έτσι λύθηκε το Πολιτειακό. Όμως η Ιστορία δεν διαγράφεται και κυρίως δεν είναι ανεκτό να καταστρέφονται τα ιστορικά τοπόσημα. Και ένα από αυτά είναι το κτήμα Τατοϊου, το οποίο αναβαθμισμένο, θα αποδοθεί στους πολίτες.
Βλακώδεις ανακοινώσεις που αναφέρονται σε ανύπαρκτα ζητήματα, μόνον γέλωτες προκαλούν.