Το ελληνικό κράτος σήμερα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα καθιερώσει ως νόμο του το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Αυτό θα το επιτύχει η κυβέρνηση με τη βοήθεια από την αντιπολίτευση, καθώς ο κυβερνητικός εταίρος που έχει επιλέξει η αριστερή πλειοψηφία αρνείται να το υπερψηφίσει.
Ο Πρόεδρος μάλιστα των ΑΝΕΛ σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε "παράλογα" άλματα συγκρίνοντας νόμους για την προστασία των δικαιωμάτων των ομόφυλων με νόμους για την προστασία των κτηνοβατών, πράγμα που ακόμα αρνείται να παραδεχθεί και να καταδικάσει η κυβερνητική εκπρόσωπος που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, κα. Όλγα Γεροβασίλη.
Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης διάφορες δυνάμεις έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους. Οι περισσότερες φωνές κατά του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια χρησιμοποίησαν σκοταδιστικές και προσβλητικές τακτικές χωρίς ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα, όπως οι παροτρύνσεις σε βίαιες αντιδράσεις ή οι πένθιμες καμπάνες και πολλά άλλα αδιανόητα.
Από την άλλη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τοποθετήθηκε σήμερα για το θέμα και είπε ότι η Εκκλησία έχει τα πιστεύω της και ότι αυτοί που είναι στην Εκκλησία και πιστεύουν έχουν έναν τρόπο ζωής.
Ο Αρχιεπίσκοπος λοιπόν τοποθετήθηκε ως Αρχιεπίσκοπος, δηλαδή ως η Κεφαλή της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησίας. Και ορθά. Δεν τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος του κράτους, ούτε με προσβλητικό τρόπο.
Η Εκκλησία όντως έχει τα δικά της πιστεύω, τα οποία καθένας είναι ελεύθερος σε αυτή τη χώρα να επιλέξει αν θα τα ακολουθήσει ή όχι, όπως ισχύει για τις αρχές και τα πιστεύω όλων των θρησκειών.
Αυτό που δεν επιτρέπεται στην Εκκλησία είναι να νομοθετεί για το Κράτος. Όσοι κάνουν εύκολη κριτική στον Αρχιεπίσκοπο, πέφτουν στη δικιά τους παγίδα.
Αν πιστεύουν στον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, η στάση του Αρχιεπισκόπου θα έπρεπε να επιδοκιμαστεί. Δεν μπορούν να ζητούν από την Εκκλησία να αλλάξει το δόγμα της, όπως και ο Αρχιεπίσκοπος δεν ζήτησε από το Κράτος να αλλάξει ο νόμος του (που μέχρι το βράδυ ελπίζω να έχει ψηφιστεί).
Ο. Γ.