Οι δημοσκόποι και οι αναλυτές των ερευνών της κοινής γνώμης συμφωνούν σε ένα πράγμα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σήμερα που μιλάμε, αύριο κανείς δεν ξέρει- πολιτικά κυριαρχεί από τις παρυφές της κεντροαριστεράς, το φιλελεύθερο κέντρο, την κεντροδεξιά μέχρι και τη βαθιά συντηρητική δεξιά.
Αυτό το φαινόμενο που εμφανίζει διάρκεια και αντοχή, παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς η αξιωματική αντιπολίτευση, οι νέο-ακροδεξιοί και οι πικραμένοι.
Στην Κουμουνδούρου δεν κατανοούν πως μετά από όλα τα δεινά που εκλήθη να διαχειριστεί και διαχειρίζεται ο πρωθυπουργός, εμφανίζεται αλώβητος και συνομιλεί με άνεση με τους ψηφοφόρους ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά μάλιστα στο μέσον της κυβερνητικής θητείας και ενώ θεωρητικά δεν έχει μείνει σταγόνα από το πρώτο μέλι, στη σχέση με τους ψηφοφόρους.
Στις τάξεις των νεο-ακροδεξιών η «επέκταση» Μητσοτάκη στα αριστερά, θεωρείται ευκαιρία πρώτης τάξης και πανηγυρίζεται δεόντως. Εκτιμούν ότι προοπτικά οι σκληροί δεξιοί της ΝΔ, απηυδισμένοι από το κέντρο, θα αναζητήσουν άλλη πολιτική στέγη. Η εποχή του κορoνοιού ευνοεί και τα πολιτικά φυτώρια όπου ανθίζουν όσοι συνωμοσιολογούν σε βάρος της πραγματικότητας και σε βάρος της επιστήμης και αποδεδειγμένα είναι περισσότεροι στο δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος.
Η αντοχή Μητσοτάκη ενδεχομένως να προκαλεί και σε ορισμένους εντός της ΝΔ και της Κ.Ο μια ενόχληση, μια πίκρα, μια απογοήτευση. Πιθανόν και να εκφράζεται κατά περίπτωση και δια της «εξαγγελίας» αποχώρησης από την πολιτική και δια της ψήφου σε κάποιο νομοσχέδιο.
Μπορούν αυτές οι πιθανολογήσεις να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται μήπως πέσει η κυβέρνησή του; Οπουδήποτε αλλού όχι, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ναι. Οι διαρροές Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη και η απίστευτη ανοησία του Γ. Λοβέρδου στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια σύμφωνα με την Κουμουνδούρου είναι δείγμα ότι ο Μητσοτάκης έχει χάσει τον έλεγχο του κόμματός του και οι βουλευτές του έχουν γυρίσει την πλάτη. Αφελείς δεν είναι. Αφήγημα φτιάχνουν.
Ας μην παρασυρθούν από αυτό. Γιατί προβλέπεται αν προκύψει μια σημαντική μείωση της διαφοράς στις δημοσκοπήσεις και μερικές ακόμη διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ σε ψηφοφορίες να τρέχουν κάποιοι στο Μαξίμου να ζητήσουν το κλειδί.