Το όνομα «Sebastien Haller» γράφτηκε με μεγάλα γράμματα και με... μεγάλα ποσά πάνω στα συμβόλαια. Τυπώθηκε περήφανα στο πίσω μέρος της φανέλας του Αγιαξ. Αυτή, άλλωστε, εκτός από τα γκολ, είναι μία ακόμη μέθοδος απόσβεσης της απόκτησής του. Η προ εβδομάδων προσθήκη του Σεμπαστιάν Αλέ από την αγγλική Γουέστ Χαμ αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ολλανδικής ομάδας.
Ο Αγιαξ ξόδεψε 22,5 εκατομμύρια ευρώ για να πείσει τον 26χρονο επιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού (και γεννημένου στη Γαλλία) να μετακομίσει στο Αμστερνταμ. Μονάχα που ενώ το όνομά του ήταν στην επικαιρότητα και στα πρωτοσέλιδα, η διοίκηση του «Αίαντα»... ξέχασε να το συμπεριλάβει στην ευρωπαϊκή λίστα! Παράγοντες του συλλόγου επιβεβαίωσαν την αμέλεια και ένα λάθος που θυμίζει άλλες εποχές.
Οι ίδιοι τόνισαν ότι είναι σε συζητήσεις με την ολλανδική ομοσπονδία και την UEFA ώστε να διαπιστώσουν τι (δεν) έγινε και ο Αλέ έμεινε εκτός της λίστας του Europa League. Ο Αγιαξ, που συνεχίζει στη διοργάνωση ως 3ος ομίλου της 1ης φάσης του Champions League, θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη γαλλική Λιλ, στις 18 και 25 Φεβρουαρίου.
Μία παρόμοια αβλεψία είχε γίνει πρώτο θέμα και στην Ισπανία, τον Δεκέμβριο του 2008. Η «Marca» είχε κυκλοφορήσει στις 26/12 με τον τίτλο «Ridiculo De Champions», κάτι σαν «ρεζιλίκι επιπέδου Champions League». Μονάχα που δεν ήταν η «Día de los Inocentes», η ισπανική πρωταπριλιά, που γιορτάστηκε δύο μέρες αργότερα... Η ισπανική εφημερίδα ουσιαστικά «ξύπνησε» τη Ρεάλ Μαδρίτης, η διοίκηση της οποίας δεν γνώριζε ότι δεν υπήρχε δικαίωμα να δηλωθούν στη λίστα του Champions League και οι δύο νεοφερμένοι, Λασανά Ντιαρά και Κλάας-Γιαν Χούντελααρ.
Η UEFA επέτρεπε τη συμμετοχή ενός νεοαποκτηθέντος που είχε αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την ίδια σεζόν. Ομως, τόσο ο Ντιαρά όσο και ο Ολλανδός επιθετικός είχαν παίξει με τις Πόρτσμουθ και Αγιαξ αντίστοιχα... Η Ρεάλ Μ. κατέθεσε έφεση για την απόφαση, η οποία απορρίφθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και υποχρεώθηκε να δηλώσει τον Ντιαρά.
Η «βασίλισσα» αποκλείστηκε με δύο ήττες (1-0 στη Μαδρίτη και 4-0 στην Αγγλία) από τη Λίβερπουλ και ο Χούντελααρ αγωνίστηκε μόνο στο – τυπικής διαδικασίας – ισπανικό πρωτάθλημα, στο οποίο η Μπαρτσελόνα στέφθηκε πρωταθλήτρια καθώς ήταν ήδη 12 βαθμούς μπροστά, όταν αποκτήθηκε ο Ολλανδός. Η γκάφα με την UEFA και η αποτυχημένη σεζόν κόστισαν το καλοκαίρι του 2009 στον Ραμόν Καλδερόν την προεδρία (ο Φλορεντίνο Πέρεθ κέρδισε τις εκλογές) και στον Σέρβο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς τη θέση του τεχνικού διευθυντή...
Σε φιάσκο εξελίχθηκε και η πρώτη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, το καλοκαίρι του 2004. Ο «Δικέφαλος» αντιμετώπισε στις 10 Αυγούστου τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Θεσσαλονίκη, σε αγώνα στον οποίο έχασε πάνω στο χορτάρι με 2-1. Δύο ημέρες αργότερα, ωστόσο, το τελικό σκορ άλλαξε από την ανεπανάληπτη γκάφα της χρησιμοποίησης παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.
Στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης, ο τότε προπονητής, Αγγελος Αναστασιάδης, πέρασε σαν αλλαγή στο ματς τον Λιόσα Λουκά. Οι παράγοντες, είχαν... ξεχάσει ότι ο Κύπριος ήταν τιμωρημένος από κόκκινη κάρτα που είχε δεχθεί σε ματς της πρώην ομάδας του, Νέας Σαλαμίνας, με την Αούστρια Σάλτσμπουργκ για το πρώην Κύπελλο Ιντερτότο!
Την επόμενη μέρα, στον καθιερωμένο έλεγχο στα ποινολόγια των ομάδων, η UEFA διαπίστωσε την παράτυπη συμμετοχή του Λουκά και κατοχύρωσε το ματς με σκορ 3-0 υπέρ της ομάδας του Ισραήλ, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για ανατροπή. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν με 1-0 και στον επαναληπτικό, σε μία υπόθεση που προκάλεσε εύλογα εσωτερικούς κλυδωνισμούς. Η ΠΑΕ θεώρησε υπαίτιο τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Διονύση Γιαννόπουλο, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του.