Μετά από έξι μήνες, οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βέλγιο επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες σε καθημερινή βάση.
Από τα μέσα Νοεμβρίου για πολλούς μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γ' Γυμνασίου και πάνω) λειτουργούσε το υβριδικό σύστημα (μισές ημέρες την εβδομάδα τηλεκπαίδευση και μισές ημέρες φυσική παρουσία στο σχολείο). Το σύστημα αυτό, σύμφωνα με τη γαλλόφωνη εφημερίδα Le Soir, προκάλεσε προβλήματα τόσο σε μαθησιακό όσο και σε κοινωνικο-ψυχολογικό επίπεδο.
«Από σήμερα και για επτά εβδομάδες οι μαθητές όλης της χώρας θα κάνουν μαθήματα με φυσική παρουσία» , τονίζει η Soir. "Όλοι είναι σαν χαμένοι. Αρκετοί μαθητές θεωρούν ότι δεν έχουν μάθει τίποτα κι ας έκαναν μαθήματα. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να καταλάβουν πού βρίσκονται σε σχέση με το πρόγραμμα και την ύλη και οι γονείς δυσφορούν με τη διαφορετική μεταχείριση μαθητών, άλλοι εκ των οποίων θα δώσουν εξετάσεις και άλλοι θα αξιολογηθούν αλλιώς", εξηγεί στη Soir ο Βruno Humbeeck, ψυχοπαιδαγωγός και ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Μονς. Αν και ο ίδιος προσπαθεί να είναι καθησυχαστικός τονίζοντας ότι τα όποια κενά μπορούν να καλυφθούν εν καιρώ, δεν κρύβει την ανησυχία του για μαθητές "που εξαφανίστηκαν από τα ραντάρ".