Σαφή προειδοποίηση για εντατικοποίηση των επιθέσεων, αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι έστειλε ο υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκαλεί έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο Ασφάλειας την Πέμπτη.
«Η δολοφονική Χαμάς πρέπει να καταλάβει: Αν δεν απελευθερώσουν όλους τους ομήρους μας, τα χτυπήματά μας θα ενταθούν, είπε ο Κατς.
Οι παρατηρήσεις, που παρέχονται από το γραφείο του, έγιναν κατά τη διάρκεια μιας αξιολόγησης με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον αρχηγό του επιτελείου των IDF αντιστράτηγο Eγιάλ Ζαμίρ και άλλους αξιωματούχους.
Σάαρ: Δεν είχαμε άλλη επιλογή
Το Ισραήλ «δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει τη στρατιωτική δράση» κατά της Χαμάς για να φέρει πίσω τους ομήρους που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ.
«Το Ισραήλ αποδέχθηκε τις προτάσεις του απεσταλμένου του προέδρου των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, για παράταση της εκεχειρίας, αλλά η Χαμάς τις απέρριψε δύο φορές», τόνισε ο Σάαρ σε επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.
Τέλος, ο Νετανιάχου θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του για να συζητήσει τις μάχες στη Γάζα και άλλα περιφερειακά ζητήματα την Πέμπτη το απόγευμα στις 6 μ.μ. στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τους Times of Israel