Σε λάθος εκλογικό κέντρο πήγε να ψηφίσει ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας
AP Photo/Markus Schreiber, Pool
AP Photo/Markus Schreiber, Pool
Γερμανικές εκλογές 2025

Σε λάθος εκλογικό κέντρο πήγε να ψηφίσει ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας

Σε λάθος εκλογικό κέντρο πήγε να ψηφίσει για τις εκλογές στη Γερμανία, ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, Στέφαν Βέιλ. Το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατικών, πήγε αρχικά σε λάθος εκλογικό τμήμα στο Ανόβερο, σύμφωνα με τη «Ostsee Zeitung», όπου επιχείρησε να ψηφίσει, αλλά οι εκλογικοί υπάλληλοι του είπαν πως δεν είχε το δικαίωμα να το πράξει εκεί.

Κατόπιν, τον έστειλαν στο σωστό εκλογικό κέντρο που είχε δικαίωμα να ψηφίσει, περίπου 800 μέτρα πιο μακριά.

Σε εξέλιξη οι εκλογές στη Γερμανία

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται απότις 09:00 το πρωί οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία με το αποτέλεσμα να αποτελεί σημείο καμπής για την Ευρώπη. Περίπου 59 εκατ. Γερμανοί εκλέγουν σήμερα τους 630 βουλευτές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag),  εν μέσω εσωτερικών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων και παγκόσμιων ανακατατάξεων. Στις 19:00 ώρα Ελλάδας τα exit polls, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Από τη Δευτέρα (22/02), η υπάρχουσα κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς καθίσταται υπηρεσιακή, αλλά παραμένει στη θέση της μέχρι τον σχηματισμό νέου κυβερνητικού συνασπισμού, για τον οποίο τον πρώτο λόγο θα έχει ο αποψινός νικητής, κατά πάσα πιθανότητα ο Φρίντριχ Μερτς - τα γερμανικά ΜΜΕ άλλωστε τον χαρακτηρίζουν εδώ και μήνες «καγκελάριο εν αναμονή». Σύμφωνα δε, με την τελευταία δημοσκόπηση, του ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) υπερτερεί με ποσοστό 29,5%.