Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Αλόννησο - Αισθητός στην Αττική
Shutterstock
Shutterstock

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Αλόννησο - Αισθητός στην Αττική

Σεισμός έντασης 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο την Αλόννησο σημειώθηκε στις 10:01 το πρωί της Δευτέρας (03/02), με τη δόνηση να γίνεται αισθητή και στην Αθήνα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 32 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Αλοννήσου, ενώ, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίσθηκε στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις λίγα λεπτά πριν στις 9:36 το πρωί της Δευτέρας (03/02), σημειώθηκε στην Αμοργό νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 4,9 Ρίχτερ σε απόσταση 231 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα, άλλες δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας (07:35 και 07:48), αμφότερες εντάσεως 3,7 της κλίμακας Ρίχτερ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Ανάφη.

Επίσης, σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:10 σε απόσταση 233 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 26 χλμ. βόρεια- βορειοδυτικά της Ανάφης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στις 6 το πρωί σημειώθηκε σεισμός 3,3 Ρίχτερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα καταγράφηκε δόνηση 3,6 Ρίχτερ. Στις 6:20 ο σεισμός που σημειώθηκε ήταν 3,9 Ρίχτερ και στις 6:39 ένιωσαν σεισμό 3,3 Ρίχτερ.