Η στροφή των traders προς το γεν, που βυθίστηκε σε χαμηλό άνω των δύο μηνών την Πέμπτη, συμπαρέσυρε και τις τιμές του χρυσού.
Οι traders παρότι τα ρίσκα δεν ήταν μεγάλα δεν προτίμησαν για safe haven τον χρυσό αλλά προτίμησαν το ιαπωνικό νόμισμα που ανατιμήθηκε απότομα.
Σε αυτό το κλίμα, τα futures του χρυσού υποχωρούν 1,7% στα 2.374,20 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε ό,τι αφορά την τιμή του spot χρυσού, υποχωρεί 1,02% στα 2.374,42 δολάρια ανά ουγγιά.
Το ασήμι καταγράφει πτώση άνω του 4% και κινείται στα 28.133 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο λευκόχρυσος καταγράφει κι αυτός πτώση 1,22% στα 947,75 δολάρια ανά ουγγιά.
Οι εικασίες σχετικά με μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα ωφέλησαν το γεν, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία σηματοδότησαν κάποια ανθεκτικότητα της ιαπωνικής οικονομίας.
Οι αγορές χρυσού και μετάλλων επωφελήθηκαν ελάχιστα από την πτώση του δολαρίου, το οποίο υποχώρησε ενόψει ανακοινώσεων μιας σειράς βασικών οικονομικών μετρήσεων των ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες.
Τα στοιχεία του ΑΕΠ για το β' τρίμηνο αναμένονται αργότερα την Πέμπτη, ενώ τα στοιχεία για τον δείκτη PCE -το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Fed- αναμένονται την Παρασκευή.
Στα βιομηχανικά μέταλλα, οι απώλειες για τον χαλκό επεκτείνονται εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση.
Η τιμή του υποχώρησε περαιτέρω την Πέμπτη, αντιμετωπίζοντας αυξημένες πιέσεις πώλησης εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης.
Τα futures του χαλκού αναφοράς στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν κατά 1,6% στα 8.960,50 δολάρια ανά τόνο, πέφτοντας κάτω από τα 9.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια χαλκού ενός μήνα υποχώρησαν κατά 0,6% στα 4,0540 δολάρια ανά λίβρα.
Αμφότερες οι τιμές υπέστησαν απότομες απώλειες στις τελευταίες συνεδριάσεις, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τη ζήτηση στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα, μετά από μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών ενδείξεων από τη χώρα.