Στις συνέπειες που θα έχει για την επιστημονική της εξέλιξη η παραμονή της στη φυλακή για μία κατηγορία, που όπως είπε η ίδια, δεν την έχει διαπράξει, η Ηριάννα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας κατέθεσε τις απόψεις της προκειμένου να πείσει το δικαστήριο ότι πρέπει να αποφασιστεί η αναστολή στην εκτέλεση της ποινής της ενώ αντίστοιχη αίτηση έχει υποβληθεί και από συγκρατούμενό της.
«Χάνω ένα ένα όσα είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια», είπε στο δικαστήριο η αιτούσα και πρόσθεσε ότι την έκριναν ένοχη με μοναδικό επιχείρημα μια συνάντηση φίλων του συντρόφου της στο σπίτι του.
«Ο σύντροφός μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μηνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός dna που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013».
Ως μάρτυρες κατέθεσαν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών δύο καθηγήτριες Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες επιβλέπουν τη διδακτορική διατριβή της 29χρονης. Υποστήριξαν ότι η εργασία της Ηριάννας ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, αλλά διεκόπη στο αρχικό στάδιο.
Να σημειωθεί ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτα από συμπαραστάτες και αλληλέγγυους στα αιτήματα που εκδικάζονται ενώ με την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της Ηριάννας, Θεοδ. Μαντάς, αναφέρθηκε στην παρουσία της αστυνομίας που βρισκόταν εντός της αίθουσας.
«Να δικάζουμε με ασπίδες και κράνη δεν το έχω ξαναδεί» είπε στο δικαστήριο, κάνοντας λόγο για αστοχία ως προς την εντολή να καταλάβουν οι αστυνομικές δυνάμεις τα έδρανα των συνηγόρων.
Στη συνέχεια αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Γεώργιου Γεράκη και η απόφαση του δικαστηρίου, πιθανότατα και εντός της ημέρας.
Πηγή: skai.gr
Φωτογραφία: SOOC