Βουλή: Eπεισόδιο ανάμεσα σε Γρηγοράκο, Κωνσταντινέα και Πολάκη

Βουλή: Eπεισόδιο ανάμεσα σε Γρηγοράκο, Κωνσταντινέα και Πολάκη

Σφοδρό επεισόδιο έλαβε χώρα στη Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα  και τον ανεξάρτητο βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο. Αφορμή στάθηκε μια ερώτηση του κ. Γρηγοράκου για τις υπερτιμολογήσεις στην Υγεία στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τη στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός έλεγε ότι η τιμή για την εξέταση του Υπολογιστικού Τομογράφου (PET-CT) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήταν 700 ευρώ, όταν σε όλη την Ευρώπη η τιμή ήταν 300 ευρώ, ο κ. Γρηγοράκος εξερράγη.  «Ονόματα. Η αξιοπρέπεια επιβάλει ονόματα», φώναζε στο Κοινοβούλιο. «Πάντα λέω ονόματα. Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, κ. Γρηγοράκο», του απάντησε ο Π. Πολάκης και συνέχισε: «έχετε την μύγα; Γιατί μυγιάζεστε; Θα καταθέσω τα πάντα». Ο Λ. Γρηγοράκος φώναζε «δεν ξέρεις τι λες» και ο Π. Πολάκης απάντησε: «εσύ δεν ξέρεις τι λες. Ηρεμία, όλα στην ώρα τους».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Π. Κωνσταντινέας ρωτώντας που εργάζεται η σύζυγος του κ. Γρηγοράκου, με την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο, αφού ο κ. Κωνσταντινέας είχε βγει εκτός εαυτού. Μάλιστα, λίγο αργότερα ο ανεξάρτητος βουλευτής διαμήνυε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξανδρος Διαμάντης