«Αυτή ήταν καθαρά προσωπική επίθεση που δεν επιτρέπεται από κανέναν κώδικα δεοντολογίας και αποτελεί προϊόν καταγγελιών από ΜΚΟ, που πριν τον Κυρ. Μητσοτάκη είχαν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα», τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 για τα όσα συνέβησαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού με τον Ολλανδό ομόλογό του Μάρκο Ρούτε.
«Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν βρισκόταν σε κατάσταση αντικειμενικής ενημέρωσης με σκοπό να ενημερώσει το κοινό. Έχει ένα παρελθόν στην Ελλάδα, άρα αυτό μας βάζει σε σκέψεις. Δεν ήταν μια ερώτηση καθαρά δημοσιογραφική, αλλά έχει μέσα και το στοιχείο της εμπάθειας, της δικής της σύγκρουσης συμφερόντων, του δικού της θέματος, αφού έχει κατηγορηθεί για παράνομη φιλοξενία μετανάστη στην χώρα μας. Υπάρχουν κάποια θέματα εθνικής κυριαρχίας και νόμοι στην χώρα που δεν μπορεί να παραβιάζει κανείς», υπογράμμισε.
«Αυτή ήταν καθαρά προσωπική επίθεση που δεν επιτρέπεται από κανέναν κώδικα δεοντολογίας. Πάρα πολλοί έχουν έρθει στην Ελλάδα και έχουν θέσει αυτό το ζήτημα, το οποίο προφανώς ανακυκλώνεται επειδή κάποιες ΜΚΟ λένε διάφορα πράγματα στο εξωτερικό ακριβώς επειδή τους αφαιρέθηκαν προνόμια που είχαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υιοθετήσεις ως δημοσιογράφος οποιαδήποτε τέτοια καταγγελία. Ο δημοσιογράφος έρχεται και ρωτάει, ακόμα και με κάποια ένταση. Δεν μπορεί να λέει ότι σας εγκατέλειψαν και αναγκάζεστε να καταφεύγετε σε αυτές τις πρακτικές. Έχει αποδείξεις αυτή η κυρία, πώς το παίρνει σαν δεδομένο;», επισήμανε.
Η υφυπουργός σημείωσε πως χωρίς αμφιβολία η επίθεση αποτελεί προϊόν καταγγελιών από ΜΚΟ, καθώς, όπως είπε, πριν τον κ. Μητσοτάκη είχαν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα. «Τώρα υπάρχει νόμος που λέει ότι αν μια ΜΚΟ με σκάφος της θελήσει να προχωρήσει σε έρευνα και διάσωση στην περιοχή των ελληνικών χωρικών υδάτων, η επιχείρηση τίθεται υπό τον έλεγχο και τις οδηγίες του Λιμενικού σώματος». Δεν απαγορεύεται, προσέθεσε, κάποιος ιδιώτης αν κινδυνεύει κάποιος να τον βοηθήσει, αλλά πρέπει να ειδοποιείται το Λιμενικό σώμα.
«Εδώ το κρίσιμο μέγεθος είναι το τι λέει ο νόμος του κράτους. Δεν μπορεί να είσαι σε ένα κράτος και να παραβιάζεις τους νόμους του και μετά να πηγαίνεις να κάνεις και επίθεση στον πρωθυπουργό του κράτους και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που έφερε τον νόμο και τον ψήφισε», κατέληξε η κ. Βούλτεψη.
Διαβάστε ακόμη: