Ο ΟΤΕ υπέβαλε αίτημα προς το δικαστήριο όπως του αποδοθούν περιουσιακά στοιχεία και δεσμευμένα χρηματικά ποσά των 22 καταδικασθέντων στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Εξάλλου, η καταδικασθείσα Μάρθα Καραβέλα αιτήθηκε μέσω του δικηγόρου της να εκτίσει την ποινή κάθειρξης 13 ετών σε κατ'' οίκον περιορισμό, λόγω του ότι έχει υπερβεί το 70ο έτος.
Ο ΟΤΕ που παρίστατο στη δίκη ως πολιτικός ενάγων για την υπόθεση της σύμβασης 8002/1997 που αφορά στην προμήθεια ψηφιακών κέντρων από τη Siemens αιτήθηκε να του αποδοθούν περιουσιακά στοιχεία που έχουν κατασχεθεί από το ελληνικό Δημόσιο, καθώς και ποσά σε δεσμευμένους λογαριασμούς των 22 καταδικασθέντων, με το σκεπτικό ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής από το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι επί της ουσίας.
Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο συγκεκριμένο αίτημα στις 12 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, η Μάρθα Καραβέλα, σύζυγος του φυγόδικου πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα, η οποία καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 13 ετών, υπέβαλε μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων αίτημα να εκτίσει την ποινή της σε κατ΄οίκον περιορισμό, επικαλούμενη τις διατάξεις του νέου ποινικού Κώδικα, καθώς έχει υπερβεί το 70ο έτος. Σύμφωνα με το dikastiko.gr η εισαγγελέας της έδρας ωστόσο εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος της κατηγορουμένης, με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται να εκδώσει την απόφασή του επίσης για τις 12 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες το Τριμελές εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από αποδεικτική διαδικασία τριών ετών καταδίκασε 22 κατηγορούμενους, εκ των συνολικά 54 κατηγορουμένων, σε ποινές κάθειρξης που ξεκινούν από τα 7 έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη βάση του νέου Ποινικού Κώδικα, τα 15 έτη.
Ανάμεσα τους και ο απών -εκπροσωπούμενος μόνο από τον δικηγόρο του- πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο καταζητούμενος Χρήστος Καραβέλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και τρία πρώην στελέχη του ΟΤΕ.