Έρχεται «σκληρός χειμώνας» στην Ευρώπη - Αντιμέτωπη με ενεργειακό περιορισμό
Προειδοποίηση από CEO Shell

Έρχεται «σκληρός χειμώνας» στην Ευρώπη - Αντιμέτωπη με ενεργειακό περιορισμό

Με ενεργειακό περιορισμό ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη η Ευρώπη καθώς πλησιάζει ένας «πραγματικά σκληρός χειμώνας» σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Shell.  Όπως αναφέρει ο Guardian, μιλώντας στην εαρινή διάσκεψη Aurora στην Οξφόρδη την Πέμπτη  ο Ben van Beurden προειδοποίησε ότι όλοι θα αντιμετωπίσουμε πολύ σημαντική κλιμάκωση των τιμών της ενέργειας και στη χειρότερη περίπτωση, η Ευρώπη θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσει την κατανάλωση ενέργειας.

Ο Van Beurden ανέφερε ότι δεν υπάρχει «κανένας τρόπος να πει» εάν η Ρωσία θα επανεκκινήσει τις ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 μετά την έναρξη της συντήρησης τη Δευτέρα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου.

«Ο Πούτιν έχει εκπλήξει αρκετούς από εμάς», σημείωσε «Αισθάνομαι απογοητευμένος από τα αποτελέσματα. Έχει επίσης δείξει ότι καλύτερα να τον παίρνουν στα σοβαρά όταν απειλεί… Για πολύ καιρό πιστεύαμε ότι δεν ήταν προς το συμφέρον της Ρωσίας να κόψει τη μεγαλύτερη αγορά της. Είναι ικανός και πρόθυμος να "οπλοποιήσει" τις προμήθειες», πρόσθεσε