Η Ισπανία καλεί την Ευρώπη να αντιμετωπίζει την Covid ως γρίπη

Η Ισπανία καλεί την Ευρώπη να αντιμετωπίζει την Covid ως γρίπη

Σε ένα debate για το αν θα πρέπει οι χώρες να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά covid σαν εκείνα της γρίπης καλεί η Ισπανία την Ευρώπη θεσπίζοντας ένα αντίστοιχο μοντέλο παρακολούθησης του ιού. 

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, o πρωθυπουργός της Ισπανίας Κάρλος Σάντσες εμφανίστηκε ξεκάθαρος στις απόψεις του: «Η επιστήμη μας έχει δείξει το δρόμο να πορευτούμε» είπε για να προσθέσει ότι η θνησιμότητα του ιού έχει μειωθεί. 

Η τοποθέτηση του ισπανού πρωθυπουργού έρχονται την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον σαρώνει όλες τις χώρες τις Ευρώπης, με τις νοσηλείες και τους θανάτους ωστόσο να έχουν υποχωρήσει αισθητά. 

Ο Σάντσεθ πρότεινε ότι θα πρέπει «προσεχτικά» να αξιολογηθεί η πανδημία με διαφορετικές παραμέτρους από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τώρα, κάτι που πρότεινε και η υπουργός Υγείας της Ισπανίας σε συνάντηση με τους ομολόγους της. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι κινείται πλέον και το Ισραήλ, καθώς όπως δήλωσε στο liberal η αιματολόγος, ερευνήτρια για τον καρκίνο Νινέτα Αμαρίλιο που δραστηριοποιείται στη χώρα αποφασίστηκε μόλις προχθές να ανοίξουν εκ νέου τα αεροδρόμια ενώ υπάρχει χαλάρωση ακόμη και στις διαδικασίες καταμέτρησης των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την Νινέτα Αμαρίλιο στο Ισραήλ νοσηλεύονται περισσότεροι ασθενείς που νοσούν με γρίπη παρά με κορονοϊό γεγονός που κατατείνει στο συμπέρασμα ότι η Όμικρον, αν και κυρίαρχη ως προς τη διασπορά και τη νόσηση, έχει λιγότερες επιπτώσεις, ειδικά, όπως αναφέρει, στους πλήρως εμβολιασμένους.