Ισπανία: Ο βασιλιάς Φίλιππος υπέγραψε διάταγμα για εκλογές στις 26 Ιουνίου

Ισπανία: Ο βασιλιάς Φίλιππος υπέγραψε διάταγμα για εκλογές στις 26 Ιουνίου

Ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ της Ισπανίας υπέγραψε σήμερα, Τρίτη, διάταγμα για τη διάλυση του κοινοβουλίου και επανάληψη εκλογών, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατία στα τέλη της δεκαετίας του 1970, σύμφωνα με τους New York Times.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από μήνες πολιτικής παράλυσης και διαφωνίας για το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση, έπειτα από τα αποτελέσματα των εκλογών του Δεκεμβρίου. 

Οι νέες εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα της νέας ψηφοφορίας ενδέχεται να είναι πολύ κοντά με αυτό που προηγήθηκε, με την κατανομή των ψήφων μεταξύ των τεσσάρων κύριων κομμάτων χωρίς κάποιο από αυτά να μπορεί να συγκεντρώσει την πλειοψηφία.

Η προσέλευση, ωστόσο, είναι πιθανό να μειωθεί εν μέσω αυξανόμενης απογοήτευσης για τις έντονες, αλλά άκαρπες αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων.

«Δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε (κατά τις προηγούμενες εκλογές) την εντολή των πολιτών. Ελπίζω ότι στους μήνες που μεσολάβησαν ορισμένα πράγματα», δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Patxi Lopez σε συνέντευξη Τύπου, επιβεβαιώνοντας την υπογραφή από τον βασιλιά του διατάγματος για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια