Ισπανία: Ο P.Sanchez δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης

Ισπανία: Ο P.Sanchez δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης

Ο επικεφαλής των ισπανών σοσιαλιστών Pedro Sanchez δήλωσε ότι θα δεχόταν να ηγηθεί συνομιλιών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για να σχηματίσει κυβέρνηση, αν ο βασιλιάς Φίλιππος του δώσει την εντολή μετά την ολοκλήρωση σήμερα ενός δεύτερου γύρου διαβουλεύσεων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου αφού συναντήθηκε με τον βασιλιά, ο P. Sanchez δήλωσε: "Θέλω να ανακοινώσω ότι το σοσιαλιστικό κόμμα και εγώ ο ίδιος είπαμε στον βασιλιά ότι είμαστε έτοιμοι (...) να προχωρήσουμε και να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση ώστε να τερματισθεί το αδιέξοδο στην Ισπανική Δημοκρατία και στους θεσμούς της".

Ο P. Sanchez δήλωσε επίσης ότι θα αρχίσει συνομιλίες με όλα τα κόμματα αν πάρει εντολή από τον βασιλιά, αν και δεν θα επιδιώξει ενεργά τη στήριξη δυνάμεων που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ο βασιλιάς Φίλιππος πρόκειται τώρα να συναντηθεί στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) με τον ασκούντα χρέη πρωθυπουργού Mariano Rajoy του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), ο οποίος τον περασμένο μήνα αρνήθηκε να ζητήσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου επειδή δεν διέθετε επαρκή υποστήριξη για να την κερδίσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια