Με τίτλο κεντρικού θέματος «Σε καραντίνα το Χρηματιστήριο - Γιατί οι ελληνικές μετοχές μπήκαν σε απομόνωση και πώς θα βγουν από αυτή» κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου η εφημερίδα Liberal markets μαζί με τον Φιλελεύθερο.
* Κλείνουν σταδιακά τα παράθυρα ευκαιρίας για να προσεγγίσει η ελληνική αγορά τις αποδόσεις των διεθνών χρηματιστηρίων που έχουν περιορίσει αισθητά την απόσταση από τα υψηλά τους. Υπό το βάρος των στοιχείων για το βάθος της ύφεσης, την απουσία θετικών επιχειρηματικών ιστοριών, την ανάδειξη του γεωπολιτικού ρίσκου ως αντικινήτρου επενδύσεων, αλλά και τον προβληματισμό για τα περιθώρια αντοχών του τραπεζικού συστήματος, το Χ.Α. βρίσκεται σε καθεστώς αρνητικής αυτονόμησης, με τους υπομονετικούς επενδυτές να περιμένουν νέες ευκαιρίες για τοποθετήσεις. Γράφει ο Μάνος Χατζηδάκης.
Διαβάστε ακόμη στο Liberal markets:
- Περιμένοντας τον Γκοντό...
Ο Ηλίας Ζαχαράκης προσεγγίζει με την ματιά της τεχνικής ανάλυσης το Χ.Α και την διόρθωση του που εξελίσσεται περισσότερο σε χρόνο και λιγότερο σε επίπεδο τιμών. Οι ξένες αγορές είναι σε διαφορετική φάση, με την ελληνική να υστερεί σημαντικά τεχνικά και σε αποτιμήσεις. Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να είναι αυτός που έχει και τις περισσότερες πιθανότητες για να δώσει μία λύση λόγω της μεγάλης πίεσης του προηγούμενου διαστήματος.
- Πώς κινείται το “έξυπνο χρήμα” στις αγορές
Οι χρηματιστηριακοί δείκτες, ο χρυσός και οι εισροές στα money markets ακολουθούν ταυτόχρονη ανοδική πορεία. Αν απορείτε για το παράδοξο της υπόθεσης, δεν έχετε λάβει υπόψη πού τοποθετούνται οι διψασμένοι Millennials και πώς κατανέμει τα περουσιακά του στοιχεία το έξυπνο χρήμα. Γράφει η Μαίρη Βενέτη
- ΟΠΑΠ: Επανεπένδυση των μερισμάτων, καλές αποδόσεις στους μετόχους
Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης βάζει στο μικροσκόπιο τη μετοχή του ΟΠΑΠ με τη μακρά του ιστορία, την ιδιωτικοποίησή του, τις μετοχικές του αλλαγές, αλλά και την κουλτούρα των μεγάλων χρηματικών διανομών προς τους μετόχους.
- Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε νέα τραπεζική κρίση;
Ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος αναλύει τα προβλήματα των διεθνών τραπεζών και τους κλυδωνισμούς από τα απλήρωτα δάνεια. Οι προβλέψεις των τραπεζών θα εκτιναχθούν 60 φορές παραπάνω. Θα μιλάμε πλέον για τρισ. και όχι για δισ. Και για αυτόν τον λόγο τα πακέτα βοήθειας είναι τόσο μεγάλα. Για να καλύψουν αυτήν την τρύπα αν ή όταν έρθει.
- Εκκίνηση επενδύσεων με όχημα το 5G
Σε θέσεις μάχης τίθενται πλέον οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην Ελλάδα αλλά και οι προμηθευτές των απαραίτητων υποδομών, καθώς η δημοπρασία των συχνοτήτων του 5G πρακτικά άνοιξε και θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2020
- O εξοστρακισμός της Huawai από τη Δύση δημιουργεί ευκαιρίες
Ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος γράφει για τις εταιρείες 5G που αναμένεται να ευνοηθούν. Οι μετοχές της ADI, της QCOM, της ΜU, κ.α αναμένεται να εκμεταλλευτούν το κενό που θα αφήσει η απόφαση της Δύσης να αποκλείσει από τις υποδομές και τις υπηρεσίες του 5G την κινεζική Huawei. Είναι μετοχές εταιρειών οι οποίες είναι καλά τοποθετημένες στους κλάδους που συγκροτούν το περίφημο 5G οικοσύστημα.
- Πως στήθηκε το μεγάλο χακάρισμα στο Twitter
O Νίκος Κωστόπουλος κοιτάζει πίσω από την κουρτίνα της μεγαλύτερης ιστορίας χακαρίσματος στην ιστορία του κοινωνικού δικτύου. Χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε εσωτερικούς λογαριασμούς διαχείρισης της πλατφόρμας και διεξήγαγαν μια πολύ καλά στημένη επίθεση με επίκεντρο το Βitcoin, αλλά «ερασιτεχνική» ως προς το αποτέλεσμά της. Τα κενά ασφαλείας και η ανησυχία για τις αμερικανικές εκλογές.
- Οι πέντε γίγαντες που “χορεύουν” τις αγορές
Το χάσμα των τεχνολογικών εταιρειών. Με συνολική κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 6,6 τρισ. δολάρια, οι Apple, Microsoft, Amazon, Google και Facebook κρατούν την... μπαγκέτα των παγκόσμιων χρηματιστηρίων και οδηγούν σε νέα υψηλά τον Nasdaq παρά τις κακουχίες της πραγματικής οικονομίας.
- Οι μεγάλες μπίζνες των “video games”
O Σπύρος Αλεξόπουλος γράφει για την άνθηση της βιομηχανίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών και βάζει στο μικροσκόπιο τρεις εταιρείες αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους που πρωταγωνιστούν στον κλάδο.
- Χρονιά σταθμός για τα εταιρικά ομόλογα
Η αγορά «φορτώνει» χρήμα τις εταιρικές εκδόσεις οδηγώντας σε έτος ρεκόρ. Οι επόμενοι σταθμοί. Οι αποδόσεις, το ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές και η εποπτεία.
- ElvalHalcor: Από τα Οινόφυτα στην παγκόσμια ελίτ του κλάδου αλουμινίου
Η ελληνική βιομηχανία που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου επενδύοντας σε τεχνολογίες αιχμής. Η επένδυση των 150 εκατ. ευρώ που συνέβαλε ώστε να αλλάξει επίπεδο η εταιρεία.
- Ποιοι κρατούν τα σκήπτρα στην αγορά ακινήτων
Οι εταιρείες που δρομολογούν μεγάλα κτιριακά έργα, κόντρα στους κλυδωνισμούς των τελευταίων χρόνων στην κτηματαγορά. Πώς κινούνται οι ΤΕΡΝΑ, Prodea, Dimand, Reds, Viohalco, Ten Brinke.
- Συνέντευξη Δημ. Κατσαρέλος: Οι ευκαιρίες των μικροχρηματοδοτήσεων για τις νέες επιχειρήσεις
Ο θεσμός με τον οποίο μπορούν να πάρουν 25.000 ευρώ φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις, που δεν έχουν πρόσβαση στο επίσημο χρηματοπιστωτικό σύστημα
- Το “χρυσό” ράλι του χαλκού
Η ισχυρή ανάκαμψη του βιομηχανικού μετάλλου κατά 37% από τα χαμηλά του Μαρτίου είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας και αποτελεί θετική ένδειξη για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Ο Σπύρος Αλεξόπουλος αναλύει τους τρεις λόγοι της ανόδου, τον ρόλο της Κίνας και τη συνέχεια
- Ξέσπασε... πανδημία «πυραμίδων ελπίδας»
Οι υφέσεις αρέσουν στις εταιρείες Multi-level Marketing (MLM) που ψάχνουν «επενδυτές» από τις στρατιές ανέργων λόγω κορωνοϊού. Πώς λειτουργούν, οι παγίδες εγκλωβισμού και τα ρίσκα
- Πρεμιέρα το 2021 για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα με ατομικό κουμπαρά για τους νέους ασφαλισμένους
Το πρώτο μεγάλο βήμα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, με την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος από το 2021, κάνει η κυβέρνηση. Ατομικός κουμπαράς για τους νεοεισερχόμενους. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επιλέγουν τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων που θα δίνουν ανάλογα με το προφίλ τους με βάση τρία επενδυτικά προϊόντα χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να το ανακοινώσει εντός της επόμενης εβδομάδας. Τι θα γίνει με τα αναδρομικά
- Μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας σε εννέα μέτωπα
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους επόμενους 18 μήνες με στόχο την ανάκαμψη