Μέλος επιτροπής εμβολιασμών: Αν το Sputnik V είναι αποτελεσματικό, θα το χρησιμοποιήσουμε

Μέλος επιτροπής εμβολιασμών: Αν το Sputnik V είναι αποτελεσματικό, θα το χρησιμοποιήσουμε

Την εκτίμηση ότι ενδεχομένως σύντομα θα εγκρίνει ο ΕΟΦ το ρωσικό εμβόλιο έκανε ο Γενικός Αρχίατρος και Διευθυντής της Α' Παθολογικής Κλινικής του 401 ΓΣΝ Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Λάζαρος Καρνέσης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Το ρωσικό εμβόλιο φαίνεται να είναι αποτελεσματικό, είπε ο κ. Καρνέσης, και αν έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές θα λάβει έγκριση. Όσο περισσότερα εμβόλια, τόσο το καλύτερο, πρόσθεσε.

Ο κ. Καρνέσης απέδωσε τα φαινόμενα άρνησης εμβολιασμού από υγειονομικούς στην κόπωσή τους, αλλά και στην ελλιπή ενημέρωση για το εμβόλιο: «Υπάρχει παραπληροφόρηση για τις επιπτώσεις του», είπε, προσθέτοντας, ωστόσο: «Είμαι σίγουρος όμως ότι ένα μεγάλο ποσοστό θα επανέλθει και θα κάνει αυτό που πρέπει για την ασφάλεια τους να καλυφθούν και να μη διασπείρουν άλλο τον ιό σε ασθενείς». Όσον αφορά το προσωπικό στα στρατιωτικά νοσοκομεία, ανέφερε ότι εμβολιάστηκε περίπου το 70%.

Για τα εμβόλια της AstraZeneca είπε ότι οι δόσεις θα έρθουν έως το τέλος Μαρτίου. Αν όμως επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι δεν δημιουργεί επαρκή ανοσία στους άνω των 65 ετών, τότε θα υπάρξει plan Β, να δοθεί σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες ή σε ανθρώπους ευπαθών ομάδων. Τόνισε πάντως ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθούν περισσότερα εμβόλια από μεγάλες και γνωστές εταιρείες, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα ότι η ροή θα είναι καλύτερη.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια