Την ανάγκη προώθησης μιας περισσότερο στενής Μεσογειακής Συνεργασίας, αντί «μιας δεσποτικής και απολυταρχικής ΕΕ», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στις εκδηλώσεις με θέμα: "Η Ευρωπαϊκή κρίση και το τέλος της Δημοκρατίας. Μετά το Brexit, Grexit;" στην επαρχία Regio Calabria της Νότιας Ιταλίας.
Ο γραμματέας του ΠΣ, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ, πρόσθεσε ότι μια βαθιά και εκτεταμένη Μεσογειακή συνεργασία, όπου θα πρωταγωνιστούσαν Ελλάδα και Ιταλία, θα μπορούσε να μετατρέψει την Μεσόγειο από θάλασσα προσφύγων, αποβλήτων, πολεμικών στόλων και στρατιωτικών επιχειρήσεων, σε θάλασσα ειρήνης, ευημερίας και σταυροδρόμι πολιτισμού και αξιών.
Το μήνυμα αυτό, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στο ιταλικό κοινό, όπως εντυπωσιάστηκε επίσης, από το Itexit ή Italexit» για το οποίο έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επίσης, ενημέρωσε το ακροατήριο ότι η ΛΑΕ πραγματοποιεί μια μεγάλη εκστρατεία στην Ελλάδα, για την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, στην βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, του οποίου βασικά στοιχεία είναι η διαγραφή του δημόσιου χρέους, η ευρεία σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά αδύναμων, η εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών, ο δημόσιος έλεγχος των στρατηγικών επιχειρήσεων, η δίκαιη αναδιανομή πλούτου, η παραγωγική ανασυγκρότηση και μετασχηματισμός, η στήριξη μισθών και συντάξεων, η διεύρυνση των θέσεων εργασίας κ.λπ.
Σημειώνεται ότι, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επισκέφθηκε την Ιταλία συνοδευόμενος από το μέλος του ΠΣ Βασίλη Πριμικήρη και την Κατερίνα Γιαννάκη, μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις «Tabularasa», μετά από πρόσκληση του δημάρχου της Gioia Tauro.
Στο πλαίσιο της περιοδείας, η αποστολή επισκέφθηκε την περιοχή της magna Grecia (μεγάλης Ελλάδας) στην Calabria, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τις τοπικές αρχές και τους πολίτες των ελληνόφωνων κοινοτήτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ