Ο «θρύλος» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι πια στη ζωή. Ο 60χρονος Αργεντινός με τη σπουδαία καριέρα και την κατάκτηση ενός παγκοσμίου κυπέλλου το 1986, έφυγε από τη ζωή με την υγεία του να έχει ταλαιπωρηθεί μετά από πολυετείς καταχρήσεις.
O Ντιέγκο Μαραντόνα είχε υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση στον εγκέφαλο. Ήδη από τη δεκαετία του 1980 είχε προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Αργότερα υπέστη έμφραγμα και η ζωή του κινδύνεψε αρκετές φορές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε την τελευταία του πνοή προδομένος από την καρδιά του.
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1960 και ξεκίνησε την καριέρα του από τους Αρχεντίνος Τζούνιορς 1981. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με την Μπόκα Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα και τη Νάπολι όπου αντιμετωπίζεται ακόμα και σήμερα ως τοπικός ήρωας. Τα τελευταία χρόνια έκατσε σε πάγκους αρκετών ομάδων, ως προπονητής.
Ο Μαραντόνα βραβεύτηκε από τη ΦΙΦΑ ως ο καλύτερος παίκτης του αιώνα μαζί με τον Πελέ, ενώ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που κατέρριψε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής δύο φορές, την πρώτη όταν έπαιξε για την Μπαρτσελόνα για 3 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και τη δεύτερη, όταν αγωνίστηκε στη Νάπολι για 5 εκατομμύρια λίρες.
Έλαβε μέρος σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα. Το 1986 σήκωσε το πρώτο και μοναδικό κύπελλο στην καριέρα του, ενώ το 1990 η Αργεντινή έφτασε στον τελικό, όπου έχασε από την Δυτ. Γερμανία.
Στην ιστορία έμειναν τα δυο γκολ κόντρα στην Αγγλία, το 1986. Το ένα με το χέρι, γνωστό ως «Χέρι του Θεού», ενώ το δεύτερο καταγράφηκε ως το «Γκολ του Αιώνα» από τους ψηφοφόρους της ΦΙΦΑ το 2002.
Είχε αντισυμβατική ζωή, συνελήφθη ντοπαρισμένος δυο φορές ως ποδοσφαιριστής, ενώ η υγεία του δοκιμάστηκε πολλές φορές λόγω των εθισμών του, που όσο κι αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να τους «νικήσει». Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο από την Τετάρτη βυθίστηκε στο πένθος, για την απώλεια του ενός εκ των δυο κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους τους σημερινούς αγώνες του Champions League τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, μεταξύ των οποίων και στο Στάδιο Καραϊσκάκης: