Στην Τουρκία καταφεύγουν οι κάτοικοι του Έβρου για την παροχή υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτοι στο νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Διδυμότειχου. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Τουρκίας προσφέρει Δωρεάν πακέτα περίθαλψης στους Έλληνες». Και αυτό, όπως αναφέρει, εξαιτίας της δραματικής «συρρίκνωσης» του νοσοκομείου Διδυμοτείχου για το οποίο δήμος και υγειονομικοί φορείς εκπέμπουν «SOS»..
«Οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτοι στο νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Διδυμότειχου. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Τουρκίας προσφέρει Δωρεάν πακέτα Περίθαλψης στους Έλληνες» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή την υποβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, παρότι αυτό βρίσκεται σε μια ακριτική περιοχή με ιδιαίτερες ανάγκες.
Την συρρίκνωση του νοσοκομείου καταγγέλλουν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Τη στιγμή που στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ΜΕΘ, λόγω αποχώρησης 4 Νοσηλευτών, ετοιμάζεται να μπει λουκέτο και στη ΜΑΦ. Ο Αν. Διοικητής ανέστειλε με απόφαση του τα ρεπό και τις άδειες του προσωπικού της ΜΑΦ. Παράλληλα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις γιατρών όπως Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος, Οδοντίατρος και Ορθοπεδικός .
H δημοτική αρχή, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ζητούν τη νομική του αυτοτέλεια (είναι διασυνδεόμενο με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης) ώστε να λειτουργεί με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και όχι σαν… Κέντρο Υγείας, χωρίς βασικές ειδικότητες γιατρών.
«Εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους στο Διδυμότειχο και το Σουφλί, τον στρατό και μετανάστες. Είναι πολύς ο κόσμος. Επίσης ο Εβρος έχει πλέον ως επί το πλείστον ηλικιωμένους κατοίκους, οι οποίοι χρήζουν ικανοποιητικής περίθαλψης», αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.