Την ένταξη της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού αποφάσισε να εισηγηθεί η επιτροπή των επιδημιολόγων σε σημερινή σύσκεψή της καθώς συνεχίζεται η αυξητική τάση των κρουσμάτων, ενώ η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία και στους όμορους νομούς είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου, μετέδωσε η ΕΡΤ.
Αύριο αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο «κόκκινο», όπως και και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα που έχουνε πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού.
Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.
Παρά την ύφεση της πανδημίας, σε κλοιό κορονοϊού παραμένουν αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης. Ενδεικτικά στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο τα καταγεγραμμένα κρούσματα έφτασαν τα 435, ενώ και στη Λάρισα αυξήθηκαν σημαντικά φτάνοντας σε μια μέρα τις 183 μολύνσεις.
Αυξημένο είναι το ιικό φορτίο στα λύματα κατά 198% στην Αλεξανδρούπολη και κατά 166% στη Ξάνθη. Στη Λάρισα αυξήθηκε κατά 62% και στην Αττική κατά 58%.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.978 κρούσματα, 322 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 22 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που είναι στο κόκκινο επίπεδο είναι τα εξής:
-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.