Στον Έβρο η ηγεσία της ΕΕ - Πέταξαν πάνω από τα χερσαία σύνορα

Στον Έβρο η ηγεσία της ΕΕ - Πέταξαν πάνω από τα χερσαία σύνορα

Στον Έβρο βρίσκεται η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κάνουν αποτίμηση των προσπαθειών φύλαξης των συνόρων με την Τουρκία και να διαπιστώσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το άνοιγμα των συνόρων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών στο αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας, που είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρώπης.

Οι αξιωματούχοι προσγειώθηκαν στην Ορεστιάδα και κατευθύνθηκαν στο στρατιωτικό Φυλάκιο 1 των Καστανιών, όπου είδαν κατεστραμμένα οχήματα από πέτρες που είχαν πεταχτεί από την άλλη πλευρά καθώς και καπνογόνα τουρκικής προέλευσης που εκτοξεύτηκαν κατά των ελληνικών δυνάμεων.

Ακόμη, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, επισκέφτηκαν το σημείο που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ατόμων που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και επέστρεψαν στο Φυλάκιο όπου έγινε ενημέρωση από τον Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο. Προβλήθηκε βίντεο με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η πίεση στα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, μεθοδεύεται από την Τουρκία.

Νωρίτερα την ηγεσία της ΕΕ υποδέχθηκε στον Εβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι έφθασαν πριν από λίγο στον Εβρο για να επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι ηγέτες της ΕΈ πέταξαν με ελικόπτερο Σινούκ κατά μήκος των συνόρων του Έβρου.

 

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σημειώνει: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας για την προστασία των συνόρων με σεβασμό στη διεθνή νομοθεσία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια».

Ο Νταβίντ Σασόλι ανέβασε φωτογραφία από το ταξίδι τους προς την Ελλάδα:

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια