Τρία βιβλία μαζί με τον Φιλελεύθερο αυτής της Παρασκευής

Τρία βιβλία μαζί με τον Φιλελεύθερο αυτής της Παρασκευής

Οι φιλελεύθεροι «κτίζουν» τη δική τους βιβλιοθήκη. Σήμερα Παρασκευή, μαζί με τον “Φιλελεύθερο”, θα επανακυκλοφορήσουν τα βιβλία:

- Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει

O Τάσος Ι. Αβραντίνης γράφει για την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Με εισαγωγή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ξεκάθαρη φιλελεύθερη οπτική γωνία του βιβλίου και ότι πολλές προτάσεις του πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα από το πρόγραμμα της Ν.Δ. Η Άννα Διαμαντοπούλου εγκωμίασε το βιβλίο με τις «πολύ καθαρές και τεκμηριωμένες φιλελεύθερες ιδέες που είχαν ποινικοποιηθεί».

- Adam Smith: Ο πατέρας της οικονομικής επιστήμης

Παρά τη φήμη που δικαίως συνοδεύει τον Adam Smith, λίγα πράγματα είναι γνωστά ως προς το εύρος, το βάθος και τη σημασία της συμβολής του λεγόμενου «πατέρα της οικονομικής επιστήμης» στην ιστορία της σκέψης. Στο παρόν βιβλίο, ο Eamonn Butler παρουσιάζει μια σύντομη αλλά έγκυρη εισαγωγή στη ζωή και το έργο του μεγάλου Σκοτσέζου στοχαστή και αναδεικνύει την ανεξίτηλη επιρροή του στην οικονομική, πολιτική και φιλοσοφική σκέψη.

adam smith

- Το Μικρό Βιβλίο του Ελληνικού Φιλελευθερισμού 

Το Μικρό Βιβλίο του Ελληνικού Φιλελευθερισμού είναι μια σύνοψη της πορείας των ιδεών της ελευθερίας στην Ελλάδα εδώ και δυόμισι ολόκληρες χιλιετίες. Από τον Θουκυδίδη, τον Ισοκράτη και τον Αριστοτέλη, στον Γεώργιο Γεμιστό-Πλήθωνα και τον Ρήγα Βελεστινλή, από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας το 1822 μέχρι τον Ιωάννη Σούτσο, από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον Γιώργο Θεοτοκά και τον Μάρκο Δραγούμη, το βιβλίο αυτό καταγράφει την εξέλιξη των φιλελεύθερων ιδεών στη χώρα μας.

βιβλίο

 

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς