Το project που διχάζει την αγορά των κρυπτονομισμάτων
Binance Launchpad

Το project που διχάζει την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Ένα νέο πρότζεκτ που ανακοινώθηκε από το Binance Launchpad, μια πλατφόρμα πώλησης ή διανομής νέων κρυπτονομισμάτων που απευθύνεται στους χρήστες του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου, προκάλεσε αντιδράσεις στην αγορά. Το πρότζεκτ λανσάρεται εν μέσω ρυθμιστικών κυρώσεων και σημαντικών προβλημάτων στον αμερικανικό βραχίονα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance. Την περασμένη εβδομάδα, τρία από τα ανώτερα στελέχη της αποχώρησαν επίσης από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Binance (πολλαπλές ποινικές έρευνες σε διάφορες δικαιοδοσίες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Αυστραλίας) προχώρησε στην ανακοίνωση ενός πρότζεκτ που κατάφερε να διχάσει την κοινότητα κρυπτονομισμάτων.

Η προφανής ευκαιρία arbitrage που διαφαίνεται μπορεί να είναι μόνο ένδειξη έλλειψης ρευστότητας ή/και έλλειψης δυνατότητας εξόδου, δεδομένου ότι οι καταθέσεις σε δολάρια στην Binance US έχουν σταματήσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το bitcoin διαπραγματεύεται με μεγάλη έκπτωση σε μία από τις πλατφόρμες της Binance. Το Bitcoin διαπραγματευόταν με έκπτωση 20% στα τέλη Μαΐου στη Binance Australia, μετά την ανακοίνωση της επικείμενης διακοπής των τραπεζικών λογαριασμών του ανταλλακτηρίου.

Το νέο κρυπτονόμισμα, είναι εταιρεία παροχής δεδομένων on-chain δραστηριότητας, η Arkham Intelligence, η οποία θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα μικρο-αμοιβών που θα επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν και να πωλούν δεδομένα για την ταυτότητα ενός χρήστη ψηφιακού πορτοφολιού. Η πλατφόρμα που ονομάζεται Arkham Intel Exchange, θα εκδώσει ένα  κρυπτονόμισμα (ARKM) που έχει σχεδιαστεί για να καθιερώσει τη διαφάνεια στα κρυπτονομίσματα, καταργώντας την ανωνυμότητα.

Η αρχική διανομή του κρυπτονομίσματος θα ξεκινήσει στο Binance Launchpad με 50 εκατομμύρια κρυπτονομίσματα προς πώληση, που ισοδυναμεί με το 5% της συνολικής προσφοράς. Κάθε χρήστης θα μπορεί να αγοράσει κρυπτονομίσματα ARKM αξίας έως 15.000 δολαρίων.

Ωστόσο ερωτήματα προκαλεί αυτή η απόφαση, καθώς η Arkham είναι μια εταιρεία με έδρα το Ντάλας των ΗΠΑ. Εν μέσω ρυθμιστικών κυρώσεων των ΗΠΑ που βρίσκει και στο στόχαστρο και την Binance, ο λόγος αυτής της απόφασης δημιουργεί τουλάχιστον αμηχανία. 

Η νέα πλατφόρμα χρησιμοποιεί ένα μηχανισμό μικρο-αμοιβών (bounty) που επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν «bounties» για περιζήτητα δεδομένα. Οι ερευνητές του Blockchain μπορούν στη συνέχεια να προμηθεύονται και να παρέχουν πληροφορίες σε αντάλλαγμα με τις αμοιβές. 

Ο αριθμός κυβερνοεπιθέσεων έσπασε ρεκόρ πέρυσι με κρυπτονομίσματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων να αλλάζουν χέρια από αποκεντρωμένα πρωτόκολλα. Η Arkham στοχεύει να καταπολεμήσει τον πολλαπλασιασμό των κυβερνοεπιθέσεων παρέχοντας κίνητρα για έρευνα δεδομένων, αν και έχουν διατυπωθεί ανησυχίες από αρκετούς υποστηρικτές της ιδιωτικότητας.

Η Arkham συγκέντρωσε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια από δύο γύρους χρηματοδότησης, με τον τελευταίο γύρο να αποτιμά την πλατφόρμα στα 150 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία θα πουλήσει το 5% της συνολικής προσφοράς, το 20% θα κατανεμηθεί στην βασική ομάδα, το 17,5% θα πάει σε επενδυτές και το 17,2% θα διατεθεί στο ταμείο ανάπτυξης της πλατφόρμας.