Κυρ. Πιερρακάκης: Η μελέτη της ΑΑΔΕ αποτυπώνει τη ζωντανή εικόνα της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα

Κυρ. Πιερρακάκης: Η μελέτη της ΑΑΔΕ αποτυπώνει τη ζωντανή εικόνα της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα

«Η μελέτη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τα έσοδα από τον ΦΠΑ και τη διαφάνεια στις συναλλαγές κατά τα έτη 2023-2024, που παρουσίασε σήμερα ο Διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής, έχει τεράστια αξία γιατί αποτυπώνει τη ζωντανή εικόνα της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως αναφέρει, «η μελέτη είναι ένας θησαυρός, γιατί τεκμηριώνει ότι οι πρόσφατες εξαιρετικές επιδόσεις στην είσπραξη του ΦΠΑ οφείλονται στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην ψηφιοποίηση της οικονομίας και στην αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων από πλευράς της ΑΑΔΕ».

Τονίζει δε ότι η φορολογική ύλη αυξήθηκε κατά 22 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2023 στο 2024, αυξάνοντας τον βεβαιωθέντα ΦΠΑ κατά 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ και επισημαίνει πως «χάρη σε αυτά τα επιπλέον έσοδα μπορούμε να στηρίξουμε πιο αποτελεσματικά την υγεία, την παιδεία, τις υποδομές, κάθε πτυχή της κοινής μας ζωής».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη

«Η μελέτη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τα έσοδα από τον ΦΠΑ και τη διαφάνεια στις συναλλαγές κατά τα έτη 2023-2024, που παρουσίασε σήμερα ο Διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής, έχει τεράστια αξία γιατί αποτυπώνει τη ζωντανή εικόνα της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.

Μαζί με τον Kostis Hatzidakis και τον Γιώργος Κώτσηρας είχαμε την ευκαιρία να σχολιάσουμε τα ευρήματα αυτής της μελέτης, αλλά και να εξηγήσουμε πόσο σημαντική είναι για την οικονομική ευημερία της χώρας τόσο η είσπραξη του ΦΠΑ, όσο και η αποκάλυψη της κρυμμένης φορολογητέας ύλης.

Η μελέτη είναι ένας θησαυρός, γιατί τεκμηριώνει ότι οι πρόσφατες εξαιρετικές επιδόσεις στην είσπραξη του ΦΠΑ οφείλονται στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην ψηφιοποίηση της οικονομίας και στην αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων από πλευράς της ΑΑΔΕ.

Η φορολογική ύλη αυξήθηκε κατά 22 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2023 στο 2024, αυξάνοντας τον βεβαιωθέντα ΦΠΑ κατά 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Χάρη σε αυτά τα επιπλέον έσοδα μπορούμε να στηρίξουμε πιο αποτελεσματικά την υγεία, την παιδεία, τις υποδομές, κάθε πτυχή της κοινής μας ζωής.

Μέσω των συστημάτων ηλεκτρονικής τιμολόγησης και με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, η ΑΑΔΕ είναι πλέον σε θέση να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία της οικονομίας. Το επόμενό μας στοίχημα είναι να εμπλουτίσουμε με νέα εργαλεία αυτή τη δυνατότητα».