Αύξηση κατά 32% - σε σταθερό νόμισμα - στα 128 εκατομμύρια ευρώ κατέγραψαν οι τιμολογήσεις της TeamViewer το τέταρτο τρίμηνο του 2020, με τη ζήτηση των υπηρεσιών της να έχει ενισχυθεί ως αποτέλεσμα της αυξημένης εργασίας από το σπίτι.
Σε αυτό το πλαίσιο, η TeamViewer, προβλέπει ανάπτυξη των τιμολογήσεων της από 29 έως 33% το 2021, ενώ το προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδους αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ του 55% και 57%.
Το TeamViewer παρέχει τεχνολογία απομακρυσμένης συνδεσιμότητας για έλεγχο εφαρμογών από «όπου και οποτεδήποτε». Η αξία της μετοχής της έχει διπλασιαστεί από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 2019, και επίσης, η εταιρία έχει ολοκληρώσει δύο εξαγορές μέσα στο τελευταίο έτος σε μια προσπάθεια να προσθέσει χαρακτηριστικά στην γκάμα των προϊόντων της.
Ο CEO της εταιρίας, Oliver Steil δήλωσε στο Reuters ότι σκοπεύει να επεκταθεί η εταιρεία σε τομείς όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και οι έξυπνες συσκευές, με σκοπό να ενδυναμώσει την παγκόσμια παρουσία της.
«Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε με ρυθμό 30%,» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Steil σε μία συνέντευξή του, λέγοντας ότι πάντα βρίσκετε σε επιφυλακή για νέες ευκαιρίες εξαγοράς άλλων εταιριών.
Οι τιμολογήσεις της το 2021 προβλέπονται να είναι της τάξης των 585-606 εκατομμυρίων ευρώ, αφότου η εταιρία έδειξε ανάπτυξη 44% πέρσι, φτάνοντας τα 460 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που σύμφωνα με την εταιρία επιβεβαιώνει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν τον Ιανουάριο.
Το TeamViewer λειτουργεί με μοντέλο τιμολόγησης «freemium», το οποίο είναι αρχικά δωρεάν για τους ιδιώτες, αλλά ζητά πληρωμή συνδρομής εφόσον γίνει ξεκάθαρο ότι η εφαρμογή χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.
Το μοντέλο αυτό έχει στόχο την επέκταση του εταιρικού της πελατολόγιου, όπως και έγινε πέρυσι με την προσέλκυση των εταιρειών Siemens και Healthineers. Άλλωστε οι εταιρικές της τιμολογήσεις τριπλασιάστηκαν το 2020, αλλά αντιπροσώπευαν μόνο το 12% του συνόλου.