Σε Θεσ/νίκη, Πάτρα και Κοζάνη μεταβαίνουν τρεις υπουργοί με εντολή Κυρ. Μητσοτάκη

Σε Θεσ/νίκη, Πάτρα και Κοζάνη μεταβαίνουν τρεις υπουργοί με εντολή Κυρ. Μητσοτάκη

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μεταβαίνουν εκτάκτως αύριο τρεις υπουργοί, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και στην Κοζάνη, περιοχές των οποίων η επιδημιολογική εικόνα βρίσκεται στο «κόκκινο» και οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί να να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα καταστήματα, όπως σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα πληροφορίες, στην Πάτρα θα μεταβεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στη Θεσσαλονίκη και δύο υπουργοί σε Πάτρα και Κοζάνη, όπου και αναμένεται να συναντηθούν με τοπικούς αιρετούς παράγοντες και εκπροσώπους των εμπόρων και των επιμελητηρίων, προκειμένου για να συζητήσουν την κατάσταση και να βρουν λύσεις τόσο ως προς την τήρηση των μέτρων, ώστε να επανέλθουν το ταχύτερο δυνατόν στην σταδιακή επαναφορά της κανονικότητας.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή την χτεσινή εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ενώ ο γ.γ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης υπογράμμισε ότι στις τρεις περιοχές όπου το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Η αυξητική τάση και κάποια τοπικά χαρακτηριστικά στα κρούσματα στις τρεις περιοχές, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη, οδήγησε στο «μπλόκο» του ανοίγματος του λιανεμπορίου, όπως  διευκρίνισε  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.