Άμα έχεις πηγαίο ταλέντο στην αντιπολίτευση, σου βγαίνει αβίαστα! «Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το κέντρο της Αθήνας προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους» έγραψε η Αυγή, για το χθεσινό πέρασμα των αεροσκαφών της άσκησης Ηνίοχος, προκειμένου να υπάρξει φωτογραφικό πλάνο πάνω από την Ακρόπολη. Και αυτό το ονόμασαν «αναστάτωση στους κατοίκους»! Πάλι καλά που οι κάτοικοι δεν έτρεξαν στα καταφύγια.
Χθες την ημέρα που η χώρα ξαναμπήκε στο πράσινο, ο Τσίπρας εγκαλούσε τον Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας την φράση του ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων ασθένησαν δεν είχαν εμβολιαστεί, και απεφάνθη: «Λες και μπορούσαν να το πράξουν και δεν το επέλεξαν!».
Μα ήταν γνωστό τοις πάσι, ότι δεν το επέλεξαν. Όσοι δεν πήγαν ήταν επειδή αρνούνταν ή επειδή αδιαφορούσαν, πλην των κατάκοιτων συμπολιτών μας, για τους οποίους πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα εμβολιασμού. Ο Μητσοτάκης δημοσίως καλούσε και παρακαλούσε τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν. Παρόλα αυτά ο Αλέξης επιμένει: «λες και μπορούσαν και δεν το επέλεξαν!».
Δεν είναι στήριξη του Μητσοτάκη αυτά που λέμε. Είναι κατάδειξη της πιο αλλοπρόσαλλης, αντιθετικής, υστερικής, και γι’ αυτό μη πειστικής, αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει αναδειχθεί στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Κατηγόρησε ας πούμε τον Μητσοτάκη επειδή είπε ότι «χάνουμε ένα ακόμη Πάσχα για να κερδίσουμε το Καλοκαίρι». Τον καλεί δε, να απαντήσει «βάσει ποιων δεδομένων δεν εφαρμόζεται από σήμερα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά από τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες».
Πάλι καλά που θυμήθηκε τις πλατείες, όχι όταν υπήρχε συνάθροιση, αλλά τώρα που η αστυνομία δείχνει με έγκαιρες καταλήψεις να προλαμβάνει τον συνωστισμό.
Το ουσιώδες είναι ότι διαφωνεί με το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα το Πάσχα και κάνει αντιπολίτευση γιατί δεν ανοίγει από σήμερα! Παράλληλα διαπιστώνει ότι ο Μητσοτάκης έχει κουράσει με τις αντιφάσεις και τις αυτοδιαψεύσεις του.
Όμως στις 31/3 ο Τσίπρας τασσόταν εμμέσως αρνητικά στο άνοιγμα, λέγοντας σε εκπροσώπους του EstiasiGreece «κλείσατε με 2,500 κρούσματα 30 νεκρούς σε ημερήσια βάση και πρέπει αν συζητάμε αν θα ανοίξετε ενώ έχουμε 4500 κρούσματα και 750 διασωληνωμένους και70 νεκρούς τη μέρα».
Στις 19/4 ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Χθες ο εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος έλεγε «δεν μας ικανοποιεί ο τρόπος που ανοίγει η εστίαση». Και το έλεγε χωρίς να ξέρει τον τρόπο που θα ανοίξει η εστίαση, αφού σήμερα θα γίνει η σχετική σύσκεψη προκειμένου να αποφασιστούν οι σχετικές ρυθμίσεις.
Όταν κατάλαβαν το πρωθύστερο και άτοπο της καταγγελίας, άλλαξαν ρότα και άρχισαν να καταγγέλλουν, γιατί θα γίνει το άνοιγμα τη Δευτέρα του Πάσχα και όχι σήμερα!
Και με αυτά θα πείσει ότι ο Μητσοτάκης έχει κουράσει με τις αντιφάσεις και αυτοδιαψεύσεις του;
Και μετά από αυτά, νέα εξέλιξη: Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο βυσσοδόμησαν εναντίον της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Αφορμή η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ώστε να μην μπορούν να διωχθούν δικαστικά ούτε να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες. Το σύνθημα το έδωσε ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, που ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία. Κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι «πετά την ευθύνη για τα εγκληματικά λάθη του στην Επιτροπή».
Όμως χθες ο Μητσοτάκης στον Alpha παραδέχτηκε ότι υπήρξαν προτάσεις της Επιτροπής που δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση και άλλες που εισακούστηκαν. Άρα πήρε την ευθύνη. Πώς πετάει το μπαλάκι στην Επιτροπή;
Η τροπολογία είναι αναγκαία για να μην σέρνεται η Επιτροπή στα δικαστήρια από τον κάθε ψεκασμένο ή τον κάθε εντεταλμένο. Η Επιτροπή δεν αποφασίζει. Προτείνει στην κυβέρνηση. Τις αποφάσεις τις παίρνει η τελευταία. Με ποια λογική θα σέρνονται στα δικαστήρια τα μέλη της Επιτροπής;
Εκτός αν σκόπευαν να ξεκινήσουν κάποια υπόθεση «Γεωργίου No 2» και τους πρόλαβαν. Είναι ικανοί!
ΥΓ: Σε ένα να έχει δίκιο ο Τσίπρας. Αφορά το ερώτημα βάσει ποιων δεδομένων η κυβέρνηση διατηρεί το sms για να μπορεί κάποιος να βγει περίπατο. Όντως είναι μια ανενεργή υποχρέωση η οποία ενέχει πλέον στοιχεία αστειότητας. Αλλά και αυτό το δίκιο του το χάνει, όταν χρησιμοποιεί την καφενειακή φράση κάνοντας λόγο για την «ανοησία του sms». Δείχνει σημειολογικά ότι με την παραμικρή αφορμή επιδιώκει έναν καυγά για θέματα που δεν αξίζουν καυγά, που δεν έχουν αντικείμενο, και στα οποία δεν ανταποκρίνεται ο αντίπαλος.