Ηττημένος στην κοινωνία, ηττημένος και στο ίδιο του το κόμμα, αλλά πρωτίστως αμετανόητος ακούστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο για τα 50 έτη από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Εκ των λεγομένων του φαίνεται, ότι την περίοδο ’15-’19 είχε κυβερνήσει κάπου αλλού και όχι στην Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι συγκρούστηκε με τον λαϊκισμό, όταν ο λαϊκισμός ήταν το βασικό εργαλείο του από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο επειδή είχε συμμαχήσει με την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου, αλλά κυρίως διότι καρπώθηκε τα αποτελέσματα της σποράς των αγανακτισμένων, στην οποία με τόση φροντίδα είχε προβεί. Και επένδυσε πάνω στη διαρκή υπερδιέγερση των πιο σκοτεινών και φτηνών αντανακλαστικών της κοινωνίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ευτυχής για την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας. Λησμονώντας τις κινήσεις προσέγγισης του προς το Ιράν, τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα και την Κίνα. Λησμονώντας την διάλυση του τραπεζικού συστήματος, τον εκδιωγμό των ξένων επενδύσεων, την αποθάρρυνση κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας, την φορολογική επιδρομή που έχει εξαπολύσει, τις αντιμεταρρυθμιστικές πολιτικές και τις αντιευρωπαϊκές κορώνες του, που είχαν καταστήσει την Ελλάδα, «ανέκδοτο» στην διεθνή οικονομική σκηνή. Λησμονώντας τα τύμπανα και τα νταούλια, τα «γκόου μπακ», την τερατώδη αδυναμία του να εκφέρει δυο - τρεις δομημένες προτάσεις στα αγγλικά και τις φιλοφρονήσεις του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκινούσε τον οικονομικό πόλεμο κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση του, έθεσε ένα τέλος στην άστοχη επέμβαση των άλλων χωρών στο εσωτερικό της χώρας. Όταν έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Διότι μέσα από την καιροσκοπική και τυχοδιωκτική πολιτική του, επιζητώντας συγκρούσεις, αναγκάστηκε να υπογράψει ένα αχρείαστο μνημόνιο που του επέβαλαν οι εταίροι, με δυσβάσταχτους όρους για τους πολίτες και την οικονομία.
Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η διαχείριση της κυβέρνησης του μόνο σε δυο θέματα ήταν ατυχής. Στην υπόθεση Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες. Είναι μήπως τυχαίο το γεγονός ότι στιγματίζει με αυτόν τον τρόπο δυο κορυφαία γεγονότα της περιόδου 2015 – 2019, για τα οποία δήλωνε μέχρι πρότινος υπερήφανος; Γιατί τα γυρνάει τώρα; Για να ρίξει το πολιτικό «ανάθεμα» στα δυο πρώην πρωτοπαλίκαρα του, που είχαν χειριστεί αυτές τις υποθέσεις. Τα οποία όχι μόνο, του γύρισαν την πλάτη, αλλά τον άδειασαν κανονικότατα στο πρόσφατο συνέδριο του Σύριζα. Τον Παύλο Πολάκη για το «σκάνδαλο» της Novartis και τον Νίκο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να διαπραγματευτεί την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να εξηγεί την επιλογή του διχαστικού δημοψηφίσματος και την αντιευρωπαϊκή τοξικότητα με την οποία μόλυνε την κοινωνία σε τόσο βάθος, που το πληρώνουμε μέχρι σήμερα.
Ένας Αλέξης Τσίπρας που ενώ οι πολίτες και το κομματικό του ακροατήριο τον έχουν θέσει στο πολιτικό περιθώριο, ο ίδιος δηλώνει αμετανόητος για τη διακυβέρνηση του και τα δεινά που έφερε στον τόπο.