Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ της τάξεως των 7,5 μονάδων δείχνει δημοσκόπηση της Marc, με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου να συνεχίζουν την πτωτική πορεία που καταγράφουν τους τελευταίους μήνες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, στις 7,5 μονάδες ανέρχεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με τα δύο κόμματα να συγκεντρώνουν 32,7% και 25,2% αντίστοιχα.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, οι Έλληνες για την πατρίδα 3,4% και το ΜέΡΑ25 ME 2,8%.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος με 47,3%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει μόλις 32,6%. Ακολουθούν Νίκος Ανδρουλάκης με 30,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,7%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 21,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 16,8%.
Πρωτιά και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας 48,7%, έναντι του 32,1% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Μοιρασμένη φαίνεται να είναι η κοινή γνώμη όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας με το 43,4% των ερωτηθέντων να τη θεωρεί σωστή, ενώ το 44,4% λάθος.
Το 26,4% θεωρεί την κυβέρνηση νικήτρια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, ενώ το 21% τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το ποσοστό που θέλει μπλοκάρισμα του κόμματος Κασιδιάρη από τις επικείμενες εκλογές, το οποίο ανέρχεται σε 73,8%. Αύριο μάλιστα κατατίθεται η συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή.
Το 32,6% των ερωτηθέντων επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ενώ μόλις το 16,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ακρίβεια και ανατιμήσεις φαίνεται να είναι τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Εθνικά θέματα, εγκληματική βία ακολουθούν στις ανησυχίες των πολιτών.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον προκύπτει και από το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα να υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ενόψει τουρκικών εκλογών, το οποίο ανέρχεται σε 77%. Μόλις 1 στους 5 πολίτες θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα.
Αναφορικά με τις παρακολουθήσεις, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι παρακολουθούνται μόνο πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, ενώ το 56,9% ότι παρακολουθούνται και απλοί πολίτες.