«Η περίοδος Γιοσάκη δεν είναι τίποτε μπροστά στην περίοδο Παπαγγελόπουλου» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι «στήθηκε το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα της νεώτερης ιστορίας», καθώς- όπως τόνισε - ο κ. Παπαγγελόπουλος «είναι προφανές ότι τηλεφωνούσε σε δικαστές, εισαγγελείς και ανακριτές και προσπαθούσε να φτιάξει υποθέσεις κατά τον τρόπο που τον βόλευαν».
Μιλώντας στο Open ο υπουργός αρχικά σημείωσε ότι «παρουσιάστηκε και κατατέθηκε στην Επιτροπή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του κ. Μιωνή και του εκδότου της «Εστίας», της «Δημοκρατίας» και τα λοιπά. Σ’ αυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό, η πλευρά του εκδότου ανελάμβανε την υποχρέωση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες να βγουν συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις που αφορούσαν τον επιχειρηματία, κ. Μιωνή. Μάρτυρας και εγγυητής της συμφωνίας ήταν ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλος».
Και εν συνεχεία έθεσε το ερώτημα «Πόσο φυσιολογικό είναι δύο ιδιώτες να κλείνουν μία συμφωνία, στην οποία ο ένας εξ αυτών αναλαμβάνει να εκδοθούν συγκεκριμένες δικαστικές και εισαγγελικές αποφάσεις που αφορούν τον άλλο, αυτές να εκδίδονται ακριβώς κατά τον τρόπο και τις ημερομηνίες που προέβλεπε το συμφωνητικό και σ’ όλη τη συμφωνία να είναι παρών ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης»;
Όπως επισήμανε «είναι απολύτως προφανές ότι εδώ κάτι περίεργο συνέβαινε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε πως «με ποιους απ’ αυτούς είχε περισσότερο στενές σχέσεις, ποιους δημοσιογράφους χρησιμοποιούσε για να διοχετεύει άρθρα που ήθελε για να στοχοποιεί αυτούς που ήθελε, αυτά μένει να αποδειχθούν κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας».
«Το πως κάποιοι Βουλευτές της Αντιπολιτεύσεως λένε να μην το διερευνήσουμε αυτό το θέμα, αυτό με ξεπερνά», συμπλήρωσε.
Επίσης, ερωτηθείς σχετικά για την τουριστική περίοδο ανέφερε ότι «θα υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα, θα παρακολουθούμε τι συμβαίνει, θα έχουμε ομάδες να επέμβουν όπου χρειαστεί. Νομίζω ότι τα νησιά μας προοδευτικά θα ανοίξουν όλα και τείνω να πιστέψω ότι σ’ ένα κάποιο βαθμό, θα κερδίσουμε μια χαμένη χρονιά» και πως «όσες επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή, θα εξακολουθούν να λαμβάνουν το βοήθημα».
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι «φτιάχνουμε ένα παρατηρητήριο ρευστότητας» καταγράφοντας τον ρυθμό εκταμίευσης δανείων από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα χρήματα να φτάσουν πραγματικά στις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη να έχουν αυτά τα χρήματα στη διάθεσή τους».